Látni véli a chiphiány végét a világcég vezetője

Még egy évet igénybe vehet a kereslet és a kínálat egyensúlyba kerülése – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 30. 10:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rengeteg elemzői és felsővezetői véleményt lehetett hallani az elmúlt hónapokban a félvezetőhiány vége kapcsán, és ezek bizony a legritkább esetben voltak különösebben optimisták. Az AMD vezérigazgatója egy fokkal derűlátóbb nyilatkozatot tett a napokban, Dr. Lisa Su ugyanis már látni véli a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet végét, szerinte 2022 második felében megkezdődhet a kereslet és a kínálat egyensúlyba kerülése.

Meglátása szerint a helyzet rendeződése elsősorban az újabb felvezetőgyárak üzembe állásának lesz köszönhető,

 ezek felépítése és a gyártás elindítása legalább 18-24 hónapot vesz igénybe.

Az AMD vezetője az ügy kapcsán természetesen megkapta a kötelező kérdést is, miszerint a kriptobányászok mennyiben járultak hozzá a legújabb generációs Radeon RX 6000 videókártyák krónikus hiányához, ám Su tartotta magát a korábbi álláspontjához, hogy a vállalat grafikus vezérlőkből származó bevételének csak kis része hozható kapcsolatba a kriptovaluták előállításával.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: YouTube

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.