Németország hét évig frissíttetné a mobiltelefonokat

Emellett a pótalkatrészek kiszállítási idején is szigorítana.

Forrás: origo.hu2021. 09. 06. 20:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Környezetvédelmi okokra hivatkozva tovább izzasztja Németország a többek közt az Apple, a Google és a Samsung érdekeit is képviselő DigitalEurope lobbicsoportot. Egy jelenleg készülőfélben lévő EU-s szabályozás többek közt előírná a mobileszközök gyártói számára, hogy mennyi ideig kellene biztonsági frissítéseket és pótalkatrészeket biztosítaniuk a termékeikhez, ezen szigorítanának a németek. 

Ha minden jól megy, akkor 2023-ban léphetnek majd életbe az új előírások.

A német módosító az okostelefonok esetében öt év helyett hét éven át kötelezné biztonsági frissítések és pótalkatrészek nyújtására a gyártókat, míg a tabletek esetében plusz egy évvel öt évre tolná ki az időszakot. Emellett betenné a szabályozásba, hogy a kért pótalkatrészeknek öt munkanapon belül kötelező lenne megérkezniük a szervizekbe.

A DigitalEurope finanszírozói sejthetően már az eredeti tervektől sincsenek elájulva: három évnyi kötelező szoftverfrissítést szeretnének kiharcolni, a hosszabb távon kötelezően biztosítandó pótalkatrészeket pedig az akkukra és a kijelzőkre korlátoznák.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.