Súlyozzák az egyes grafikai funkciókat a különböző platformokon

A fejlesztők más grafikai funkciókat fontosabbnak ítéltek az új konzolokon – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 09. 25. 15:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervek szerint október 7-én elérhetővé válik a nyílt világú Far Cry játékszéria hatodik számozott része. A Kuba által inspirált felvonás eget rengető újdonságokat nem hoz a sorozatba, szokás szerint csak kisebb reszelésekkel és mechanikai újdonságokkal fogja bővíteni az évek során jól bevált receptjét, ám akik jól elvoltak a korábbi részekkel, azok vélhetően ebben az epizódban sem fognak csalódni.

Most érdekes technikai részletkérdésre derült fény, a WCCftechnek adott interjújában a játék rendereléssel kapcsolatos műszaki csapatának vezető programozója elárulta, hogy kizárólag PC platformon lesz elérhető a sugárkövetés, avagy ray tracing. Stephanie Brenham magyarázata szerint ennek oka, 

hogy a Sony PlayStation 5 és Xbox Series X/S verziókban más grafikai funkciók biztosítását fontosabbnak tartották a sugárkövetésnél, például a 4K-felbontás melletti stabil 60 FPS előnyt élvezett.

A magyarázat érdekes annak fényében, hogy más játékok esetében a fejlesztők elkezdtek rászokni a többféle grafikai mód biztosítására, például a Spider-Man Miles Morales sugárkövetés nélkül 4K@60FPS prezentációt kínál, míg a sugárkövetés rajongói 4K@30FPS módot kapnak, plusz a renderelési felbontás rovására aktiválhatják a sugárkövetés mellett 60 FPS-t célzó beállítást is.

A Far Cry 6 számítógépek és jelenlegi generációs konzolok mellett PlayStation 4, Xbox One, továbbá Google Stadia platformokon is elérhető lesz.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: YouTube/Képernyőfotó

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.