Bizarr okból jött létre az egyik legismertebb kriptovaluta

Elkeseredett a World of Warcraft számítógépes játék frissítése miatt a kitalálójuk – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 10. 04. 15:43
null
Fotó: Duncan Rawlinson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiszámíthatatlan és megjósolhatatlan csavarokra képes az élet, még a látszólag kis jelentőségű események is képesek óriási lavinát indítani. Most az Ethereum kriptovaluta és az NFT készítőjének biográfiájából derültek ki bizarr dolgok, 

Vitalik Buterin állítása szerint végső soron a World of Warcraft fejlesztői a felelősek az említett technológiák létrejöttéért.

Buterin állítása szerint 2007-2010 között óriási rajongója volt játéknak, azonban a fejlesztő Blizzard egy javítással kiszedte a warlock (férfi varázsló) karakterének Siphon Life nevű varázslatából a sebzési komponenst. 

Ettől annyira elkeseredett, hogy álomba sírta magát, a „centralizált szolgáltatások által okozható horror" felismerése után a wowozást is abbahagyta.

Ezután 2011-ben épp új értelmet keresett az életének, mikor szembetalálkozott a BitCoinnal. Az első időkben rendkívül szkeptikus volt, hogy miként lehet értéke egy fizikai fedezet nélküli pénznek, ám egyre jobban érdekelni kezdte a koncepció. Először a Bitcoin Weekly blogban publikált róla 1,5 dolláros órabérért, majd később társalapítója lett a Bitcoin Magazine kiadványnak, később pedig kitalálta az Ethereum blokkláncot és az NFT koncepcióját.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Vitalik Buterin. Fotó: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.