Évekig feláras maradhat a DDR5 memória

A kezdetekben 50-60 százalék pluszra lehet számítani a DDR4-hez képest – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 10. 23. 11:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heteken belül bemutatkoznak az Intel tizenkettedik generációs Core processzorai és a hozzájuk tartozó alaplapi lapkakészletek, az Alder Lake kódnevű termékcsaláddal együtt pedig világhódító útjára indul a DDR5 is. Az AMD csak a jövő ősszel érkező, következő generációs Ryzen termékeivel kezdi támogatni az új típusú rendszermemóriát.

A megszokottnak megfelelően természetesen a DDR5 erősen feláras lesz egy darabig, ez látszik is a nagyon kevés már bejelentett termék árcéduláján. Az alaplapokat is gyártó MSI blogjában nemrég megjelent bejegyzés számon vette a DDR5 különféle újdonságait, plusz a szerzője szerint a DDR4-hez képest a vásárlók 50-60% kezdeti felárra számíthatnak, és bizony beletelhet két évbe is, mire egy szintre kerül a DDR4 és a DDR5 memóriamodulok költsége.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.