Futótűzként terjed a Windows 11

Pedig csak a héten kezdődött el az automatikus terjesztése – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 10. 31. 11:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AdDuplex reklámcég friss adatai alapján nagyon erős rajtot vett a Microsoft legújabb számítógépes platformja, a Windows 10 és Windows 11 rendszerű számítógépek már 4,8 százalékán fut az utóbbi, kontextusként egy hónappal korábban 1,3% volt az arány. 

Ez remek teljesítmény ahhoz képest, hogy a Windows 11 első stabil főverziója csupán négy héttel ezelőtt vált elérhetővé, ráadásul a Windows Update-en keresztüli automatikus terjesztése csak ezen a héten vette kezdetét.

 

További fontos megállapítás, hogy a vállalat számára adatokat szolgáltatott olyan hatvanezer számítógép 90 százaléka tavaly vagy idén kiadott Windowst futtat, azaz a Microsoftnak jó hatékonysággal sikerül frissítgetnie a számítógépeket a Windows újabb és újabb főverzióira. 

A legtöbb számítógépen az idén tavaszi Windows 10 fut (37,6%), a második leggyakrabban használt (34%) főverzió pedig az elődje, a tavaly őszi Windows 10.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

 Borítókép: YouTube

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.