Jövőre már 3 nm-es chipeket gyárthat a népszerű vállalat

A technológia 30 százalékkal jobb teljesítményt és feleakkora fogyasztást ígér 35 százalékkal kisebb helyen.

Forrás: origo.hu2021. 10. 11. 8:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Samsung az éves Samsung Foundry Forum alkalmából vázolta fel, hogy milyen tervei vannak a csipgyártás terén. Az elmondottak alapján a globális chipválság alatt is versenyképes szeretne maradni a gyártó, ezzel együtt pedig a legmodernebb technológiák kapcsán úttörő maradna.

A Samsung jelenlegi tervei szerint 2022 első felében kezdődik a 3 nm-es csipek gyártása, majd 2025-ben térnek át a 2 nm-es lapkák tömeges termelésére. 

A jelenlegi csúcsmobilok 5 nm-es lapkákat használnak. Ezekhez képes a 3 nm GAA technológia 30 százalékkal jobb teljesítményt és feleakkora fogyasztást ígér 35 százalékkal kisebb helyen.

A 3 nm-es csipek gyártásához bevetett üzem kapacitását jelenleg is bővíti a Samsung, továbbá majd épít egy gyárat Amerikában is. A 2 nm-es gyártástechnológia fejlesztése egyébként már korai szakaszban tart.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.