időjárás 1°C Vilma 2021. December 5.
logo

Névváltoztatásra készül a titkolózó Mark Zuckerberg

Forrás: origo.hu
2021.10.20. 12:04 2021.10.20. 14:05
Névváltoztatásra készül a titkolózó Mark Zuckerberg

A jövő héten jelentheti be Mark Zuckerberg a hétpecsétes titokként őrzött új nevet.

A The Verge exkluzív értesülései alapján hamarosan nevet fog váltani a Facebook közösségi hálózatot fejlesztő és üzemeltető vállalat. Az új név jelenleg hétpecsétes titoknak minősül, még a legfelsőbb vezetők egy része sem kapott róla tájékoztatást, 

Mark Zuckerberg a 2021. október 28-án megrendezésre kerülő Connect konferencián tehet bejelentést erről és egyéb terveiről.

A névváltás fő okát Zuckerberg jövőbeli elképzelései jelentik, egy virtuális valóságra épülő „metaverzumot” kíván létrehozni, amelyben VR-headsetekkel összejöhetnének a felhasználók, hogy alkossanak, vásároljanak, tanuljanak, játszanak, dolgozzanak vagy szimplán csak együtt legyenek. Ez körülbelül úgy hangzik, mint a Facebook sci-fi változata, Zuckerberg erre a kezdeményezésre kíván mostantól fókuszálni, a cége bő tízezer európai munkavállalót vehet fel a létrehozása érdekében.

A névváltás a fogyasztók által használt márkanevét nem fogja érinteni, a közösségi hálózatának neve marad a Facebook.

A névváltás másik potenciális oka, hogy a Facebook nevű vállalat eredetileg csak az azonos nevű közösségi hálózatért felelt, ám az elmúlt tizenöt évben nyolcvan másik céget vásárolt fel ilyen vagy olyan okból, a három legfontosabbat kiemelve az Instagram, a WhatsApp és az Oculus VR került a tulajdonába. Ezen a ponton érthető, ha igény lenne az összes létező üzletének egy ernyőcég alá való beterelésére, ezt tette 2015-ben a Google is az Alphabet létrehozásával.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Michael Reynolds