Repülni és gördeszkázni is tud az új robot

Hibrid sétára, repülésre és gördeszkázásra is képes a Caltech új robotja, amely a Leonardo nevet kapta.

Forrás: Origo.hu2021. 10. 15. 8:06
Forrás: Képernyőkép/Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Leonardo egy olyan kétlábú robot, amely képes úgynevezett hibrid sétára, repülésre, sőt, gördeszkázni is tud. A Caltech szakemberei rakták össze, a nevét a LEgs ONboARD drOne szavakból kapta, 76 cm magas – olvasható az origo.hu cikkében.

A dizájnt madarak inspirálták, de az emberi mozgást vették alapul, a robot mászni és ugrani is tud. Ezen felül az egyenetlen felületek fölött repülni is képes a robot.

A következő lépcsőben okosabbá tennék a robotot, továbbá önállóbbá is. A robot megértené, hogy mikor kell használnia a propellereket, mikor találkozik egyenetlen felszínnel, továbbá mikor melyik a leghatékonyabb mozgásforma számára, hogy eljusson A-ból B-be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.