Alkatrészproblémák miatt késik a tenyérbe illő konzol

Alkatrészproblémák miatt csúszik a Playdate Panic, a megrendelt modelleket jövőre, az új rendeléseket 2023-ban szállítják – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 11. 18. 8:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Panic augusztusban még arról beszélt, hogy eladott 20 ezret az apró Playdate konzoljából, amelynek az oldalán egy kurbli van. A cég ezeket a rendeléseket az idei év vége előtt akarta leszállítani, de a napokban kiderült, hogy 2022 elejére halasztják a teljesítést.

Konkrétabb dátumot nem közöltek, azt azonban igen, hogy a következő 20 és 10 ezret már csak 2022 második félévében és 2022 végén szállítják le.

Az első 50 ezer rendelést követően beérkező igényeket pedig már csak 2023-ban tudják kiszolgálni. A cég még mindig fogadja az előrendeléseket, ezek viszont már csak 2023-ban juthatnak el a megrendelőkhöz.

A cég szerint hibás akkumulátorok és CPU-hiány okozza a késést. A gyártó egy levélben arról is tájékoztatta az ügyfeleit, hogy a jelenlegi processzorból 2 évig nem tud szerezni, így kénytelen alaplapot is cserélni egy új CPU-hoz.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Playdate eszköz (YouTube/Képernyőfotó)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.