Íme egy igazi mindenes tévé

Legutoljára a Philips abszolút csúcskategóriás, OLED+ tévéje járt az Origónál teszten, amit nem győztek dicsérni, azonban a minőséghez és mérethez elég komoly ár is társult – írja az oldal.

Forrás: Origo.hu2021. 11. 04. 8:35
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen ezért vártuk nagyon, hogy megkapjuk a gyártó által arany középútnak szánt Performance-sorozat új modelljét, a PUS8506-ost, amit bizonyos piacokon csak "The One"-ként (a "Kiválasztott") nevez a cég, ami nem véletlen, hiszen az ára még megfizethető, cserébe nagyjából mindent tud, amire szükség lehet, úgyhogy nagyon sokak számára lehet ideális választás. A hagyományos LED technológia miatt viszont persze nem kapunk olyan tökéletes feketéket, mint egy OLED-kijelző esetében és a beépített hangszórók is átlagosak – olvasható az origo.hu cikkében.

Letisztult és egyszerű

A tévé összeszerelése körülbelül két perc, hiszen csak a talpát kell rácsavarozni aztán mehet is a helyére. Innentől kezdve a beállításokat is nagyon hamar le lehet tudni: csatlakozhatunk wi-fi-re, bejelentkezhetünk a Google-fiókunkkal, majd a csatornákat is pillanatok alatt megtalálja, és már vidáman lehet használni is. Érdemes lehet benézni a beállításokhoz, hogy akad-e rendszerfrissítés, nekünk például volt, de nyilván egy idő után a tévé magától is figyelmeztet erre.

A készülék menüje egyszerű és letisztul, minden beállítás könnyen és gyorsan megtalálható, aztán már később nem is kell nagyon birizgálni. Kivéve persze, ha az Ambilight világításon szeretnénk változtatni, de erre külön gomb is található a távirányítón, ami rögtön ide visz. Az Ambilight ugyebár a Philips tévéinek sajátossága, ami a készülék mögött található felületet világítja meg LED-ekkel, és így szuper hangulatot tud teremteni a nappaliban.

Az Ambilight ezúttal is rengeteg különböző módon beállítható: tud magától igazodni a videó színeihez, követni a zene ritmusát, ki tud vetíteni nemzeti zászlókat, de beállítható hogy egyszerűen csak könnyen lounge-hangulatot varázsoljon maga köré.

Külsőre egyébként a legnagyobb változás a tavalyi modellhez képest, hogy még vékonyabbak a kijelző körüli kávák, viszont az egész tévé és a talpa továbbra is egységes, letisztult, mindenhova szépen illeszkedő alumínium színt kapott.

Hagyományos LED, amit a játékosok szeretni fognak

A Philips ebben a kategóriában megmaradt a jól bevált LED-es kijelzőnél, ami jó hír lehet azok számára, akik továbbra is tartanak attól, hogy hosszú távon az OLED beéghet. Tegyük hozzá, az aggodalom jogos, még akkor is, ha egyébként egyre több trükkel próbálják ezt kiküszöbölni a gyártók. Itt ilyen veszély nem áll fenn, cserébe viszont persze nem kapunk olyan tökéletes feketéket, mint egy OLED-kijelző esetében, de mivel itt különböző trükköket vet be a Philips, valamint a képfeldolgozáson folyamatosan dolgozik a cég saját fejlesztésű P5-ös processzora, még így is nagyon szuper a képminőség.

Már csak azért is, mert a 8506-os már nem csak HDR10+-t, hanem Dolby Visiont is támogat, így tényleg nagyon szépek a színek és a kontraszt is bőven megfelelő.

Az újdonságoknak főleg a játékosok fognak örülni, ugyanis a készülék a két HDMI 2.0-s bemenet mellett kapott két HDMI 2.1-es inputot is, amiken keresztül támogatott a változtatható képfrissítés (VRR), valamint az alacsony késleltetésű mód. Ez utóbbit automatikusan be is kapcsolja a tévé, ha játszani kezdünk, az előbbi pedig a gyakorlatban azt jelenti, hogy hiába ingadozik egy játék képfrissítése, mégsem fogunk szaggatásokat vagy röccenéseket tapasztalni, mert azt a rendszer kisimítja nekünk.

A felbontás természetesen 4K UltraHD, azonban a képfrissítés esetében be kell érnünk 60Hz-cel, a 120Hz ebben a kategóriában már nem fért bele. Ez hatalmas problémát nem jelent, mert a konzolos játékok esetében eleve viszonylag kevés támogatja, és jellemzően ott is elég nagy lemondásokkal jár a grafika területén.

Hangzás, okosságok, értékelés

A tévé 2x10W-os hangszórókkal érkezik, Dolby Atmos támogatással. Ahogy a legtöbb beépített hangszórótól, úgy ezektől sem lehet kimagasló mozis minőséget várni, habár a mesterséges intelligencia nagyon igyekszik javítani a hangzáson és a mélyeken, azért a lehetőségek mégiscsak limitáltak. Hétköznapi használatra természetesen tökéletesen elégnek bizonyultak, de akit kifejezetten érdekel a hangzás, annak szokás szerint legalább egy soundbart érdemes párosítani a tévé mellé.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.