Tartja pozícióját a legnépszerűbb európai mobilgyártó

A Counterpoint Research elemzői szerint a harmadik negyedévben a Samsung vezetett a Xiaomi és az Apple előtt – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 11. 07. 9:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Counterpoint Research elemzői közzétették az idei harmadik negyedévre vonatkozó jelentésüket az európai okostelefonpiacról. Ez alapján a Samsung továbbra is piacvezető, de az előnye csökkent. 30,4 százalékos már csak a piaci részesedése, évi 16 százalékkal kevesebb mobilt tudott leszállítani a dél-koreai gyártó a régióban. Állítólag különösen sikeres volt a Galaxy Z Flip 3 ebben az időszakban.

A második Xiaomi viszont 51 százalékkal többet, így már 23,6 százalékon áll. Az Apple 24 százalékos előrelépés mellett 22,1 százalékon áll, és főleg az iPhone 13 mobilok dobták meg az eladásokat.

Az Oppo a negyedik helyen áll, 10,1 százalékos piaci részesedéssel, de 112 százalékos éves növekedés után. A többi gyártó gyakorlatilag alig észrevehető szereplő, elenyésző piaci részesedéssel. A Huawei és a Honor már csak 0,5 százalékon állnak, bár utóbbi visszakapta a Google-támogatást, és Európában is megjelent már a Honor 50.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.