Nem foglalkozik többé a VR-ral a világ legnagyobb digitális játékplatformja

Mostantól kezdve a Steam Deck konzol tökéletesítésére összpontosít a Valve – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 12. 02. 13:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban érkezett információk alapján a Valve nem tekinti többé céljának a virtuális valóság útjának egyengetését. A Steam mögött álló játékfejlesztő az elmúlt években fejlesztői eszközökkel, kiváló saját headsettel, továbbá a VR-exkluzív Half-Life: Alyxszal próbálta eladni a technológiát, azonban mostantól a Steam Deck hordozható játékkonzoljának tökéletesítésére kíván fókuszálni.

A források szerint ennek kulcsfontosságú oka, hogy a Facebook immáron Meta Platforms néven futó anyacége Mark Zuckerberg metaverzumos ambíciói miatt rengeteg VR-os játékokat fejlesztő céget vásárolt fel. Emiatt lassan nem lesz senki, aki képes lenne új és komoly VR-játékokat szállítani a Steam kínálatába, enélkül viszont nincs értelme tolni a technológia szekerét.

A hírek szerint Project Citadel munkanéven a Valve már jó ideje dolgozott egy VR-exkluzív játékon, azonban ez most teljesen búcsút vett a virtuális valóságtól, helyette a fejlesztők átgyúrják, részben a Steam Deck képességeinek a demonstrálására szeretnék használni.

Emellett egy szintén VR-os Half-Life játékon, továbbá egy önállóan működni képes VR-headseten is folyik a munka a cégnél, ám a források szerint a projektek túlélési esélye jelenleg 50%-50%, miután a Valve elveszítette az érdeklődését a technológia komoly támogatása iránt – közölte a hírportál.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Pillanatkép a Half-Life - Alyx című játékból (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.