2022-ben jöhet a régóta várt, valóságra építő headset

Egy neves elemző szerint 2022 második negyedévére várható az Apple AR-headset – írta meg az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 06. 13. 14:24
null
A kép illusztráció Forrás: flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi Apple-rendezvény után beindult a pletykagépezet, és az elismert elemző, Ming-Chi Kuo is megszólalt. Az állítása szerint a régóta várt Apple AR-headset konkrétan 2022 második negyedévében érkezik majd meg, vagyis a vártnál korábban.

A befektetőknek szóló jegyzeteiben Kuo megjegyezte azt is, hogy az iPhone 13 okostelefonok kameráihoz a lencsék fő beszállítója a tajvani GSEO lesz. Az AR-headset pedig a Sony micro-LED képernyőit használhatja majd, ezek átlátszóak lesznek, de VR módra is kapcsolhatóak.

Összesen 15 kamerát alkalmaznak majd a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

A headset ennek ellenére könnyű, 200-300 grammos lehet, a szövet borításnak köszönhetően. Használat közben viszont számítógéphez kell majd csatlakoztatni, a teljes mértékben hordozható verzió csak 2025-ben jöhet. A jövőre várható modell ára 1000 dollár magasságában alakulhat, de egyelőre kevés a konkrétum.

A kép illusztráció
Fotó: flickr

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Megfizethető és jó a kínai gyártó új vezeték nélküli fülese

A Huawei már jó ideje jobbnál jobb készülékkel keresi a vásárlók kegyeit és az utóbbi időkben sajnos azt lehetett tapasztalni, hogy a minőség mellett az árszint tekintetében is felzárkózott már a piacvezető riválisai mellé. Így kellemes meglepetés a FreeBuds 4i headset ára, ami az elődjénél jócskán kevesebb, 29 900 forint – írta korábban az Origo. A Huawei új fülese, a FreeBuds 4i az elődhöz képest kisebb házzal érkezik, ami sajnos kisebb akkumulátort is jelent (az előd 410 mAh-hoz képest közel a felét, 215 mAh-t hozza a 4i), viszont sokkal kellemesebb, hordozhatóbb, lekerekített formája lett. A tok elején egy kis LED jelzi a töltöttséget, az alján pedig az USB-C csatlakozó található. A dobozban adaptert nem találunk csupán egy töltőkábelt, aminek az egyik oldala természetesen USB-C, a másik pedig USB-A csatlakozót kapott.

A cikk IDE kattintva olvasható tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.