Képregénypályázatot hirdetnek gyerekeknek az internetbiztonságról

Internetbiztonságról szóló képregénypályázatot hirdetett gyerekeknek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) a biztonságos internet napján, kedden. A fődíj a legjobb képregény megfilmesítése lesz.

Forrás: MTI2022. 02. 09. 15:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A gyermekmentő szolgálatnak, a Safer Internet Program magyarországi konzorciumvezetőjének az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az idei, 19. alkalommal szervezett rendezvényt kedden a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Orczy Úti Kollégiumában tartották délelőtt 9 órától.

Emlékeztettek: a biztonságos internet napja – Safer Internet Day (SID) – célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Program (SIP) akciótervének keretein belül csaknem 200 országban ugyanazon a napon hívják fel a figyelmet az internet szükségességére, előnyeire és veszélyeire. 

Nagy informatikai cégek, civil szervezetek, pedagógusok, gyerekek és szüleik fognak össze, hogy együtt mutassanak rá a világháló fontosságára, és fogalmazzák meg annak pozitív, illetve negatív hatásait.

A rendezvény mottója idén is: 

Együtt egy jobb internetért!

– írták.

A keddi eseményre a tavalyi internetbiztonsági videópályázat nyerteseit, szüleiket és tanáraikat is meghívták. A nyertesek mentorok irányításával többfordulós internetbiztonsági játékon vesznek részt. 

A mentorok között van mások mellett Krasznay Csaba, az NKE Kiberbiztonsági Kutatóintézet intézetvezetője és Fekete Zsombor játéktervező, szociológus is.

A rendezvényen bemutatták a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Google közös fejlesztésű, tavaly nyáron elindított oktatási programját, a Legyél az internet ásza! (Be Internet Awesome) tananyagát, amely gyerekeknek, tanároknak és szülőknek is segít eligazodni az internet világában, és eszköztárat biztosít nekik a felmerülő problémák megoldásához – emelték ki.

Az idei SID társszervezője az NKE, magyarországi együttműködő partnerei az NBSZ NKI, a Quadron Kibervédelmi Kft., a T-Systems Magyarország és a Google – olvasható a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.