Bűnözőket segíthet egy korábbi szoftver

Továbbra is használható driverek aláírására egy régi tanúsítványa – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2022. 03. 06. 14:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Nvidia hálózatába nemrég betört Lapsus hackercsoport folytatta az elmúlt napokban a kilopott információk lassú szivárogtatását, a nyilvánosságra hozataluk elkerülése érdekében azt követeli a vállalattól, hogy tiltsa le a legújabb GeForce videókártyáiban a kriptobányászat mesterséges lassítását.

A csoport most kiszivárogtatott egy ténylegesen kellemetlen állományt, napvilágra került az Nvidia meghajtószoftverek digitális aláírására használható tanúsítványa. Ugyan ez már 2014-ben lejárt, de visszafelé kompatibilitási okból minimális manipulációval a Windowsok hajlandóak elfogadni a segítségével aláírt szoftvereket.

A Microsoft vizsgálja a helyzetet, állítása szerint meg fogja védeni az ügyfeleit az esetleges fenyegetésektől, feltehetően egy Windowsokhoz kiadott frissítéssel manuálisan letiltja majd az elfogadását. Emellett a tanúsítvány elszabadulásának hírére a vírusirtók készítői is reagáltak, a nagynevű cégek megoldásai már mind karanténba helyezik a vele aláírt állományokat.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.