Mesterséges intelligencia segíthet a döntéshozatalban

Automatizált, élethelyzet-alapú, valós idejű döntéstámogató keretrendszert fejlesztettek ki.

Forrás: MTI2022. 04. 26. 8:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Automatizált, élethelyzet-alapú, valós idejű döntéstámogató keretrendszert fejlesztett a digitális banki szoftvercég, a W.UP Kft. és a Budapesti Corvinus Egyetem. A közel 722 millió forint értékű beruházáshoz a Széchenyi 2020 program pályázatán közel 500 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek.

László Zoltán marketingigazgató az MTI érdeklődésére közölte: a 2019-ben indult fejlesztés során mesterséges intelligencia vezérelt, élethelyzet-alapú döntéstámogató keretrendszert, technológiát fejlesztettek.

A rendszer olyan, big data alapú vizsgálati, elemzési tevékenységet végez, melynek eredményeként egy termelő, szolgáltató cég, közigazgatási egység vagy természetes személy a helyzetére szabott támogatást kap.

A rendszer belső és külső adatforrások előzetes és valós idejű elemzése, további adatokkal történő kiegészítése és az élethelyzet figyelése alapján olyan javaslatokat tesz, amelyek az adott munkafolyamatot, szolgáltatást javítani, az ügyfélkiszolgálást, illetve az értékesítést támogatni tudják

– tette hozzá.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.