időjárás -3°C Barbara , Borbála 2023. december 4.
logo

Óriási segítséget nyújthat az országos ügyelet- és gyógyszertárkereső weboldal

Forrás: MTI
2022.04.18. 14:15 2022.04.18. 14:43
Óriási segítséget nyújthat az országos ügyelet- és gyógyszertárkereső weboldal

Elindult a napokban az országos ügyelet- és gyógyszertárkereső holnap, amely kisebb háztartási balesetek vagy otthoni rosszullét esetén nyújt útbaigazítást – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

A közlemény szerint a Sürgősségi.info oldalon elérhető gyors és egyszerű tájékozódást szolgáló felület egyszerre segíti a betegek mielőbbi ellátását, és tehermentesíti az egészségügyi dolgozókat azzal, hogy váratlan egészségügyi gondok, kisebb balesetből adódó problémák kezeléséhez nyújt hasznos információkat.

A könnyen átlátható, felhasználóbarát honlap a legközelebbi intézmény mutatásával, a várakozási idők csökkentésével gördülékenyebbé teheti a járóbetegek ügyeleti ellátását –írták.
Kiemelték, hogy a honlap fejlesztését 10 millió forinttal támogatta a minisztérium.

Ismertették: a tárca és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) kiemelt szakpolitikai támogatással, jelentős pályázati forrással ösztönzi a magyar startupok fellendítését. Ahogy korábban például a digitális sorban állást lehetővé tevő fejlesztéshez, ezúttal is egy újabb okos kezdeményezés valóra váltásához járultak hozzá.

Az ügyelet- és gyógyszertárkereső oldallal mindennapos gyakorlaton alapuló, hiánypótló megoldás született – írták.

Tudatták, hogy Németh Franciska, a honlap ötletgazdája és elindítója ápolóként dolgozik egy budapesti kórház gyermeksebészeti és traumatológiai osztályán, és ügyeletes munkanapjain szembesült azzal, hogy a szülők sokszor csak több felesleges kitérő után találják meg a megfelelő szakorvost, intézményt. 

Az ápolóban tehát kórházi munkája, tapasztalatai nyomán merült fel a páciensek és egészségügyi dolgozók életét megkönnyítő weboldal gondolata – tették hozzá.

Budapesten és Pest megyében a megfelelő tudással, eszközökkel rendelkező ügyeletre már elirányít a Gyermeksos.hu – idézték az ötletgazdát, hozzáfűzve: az újabb felület a felnőtt betegek hatékony ellátását segítheti országszerte.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.