Kimondta Bill Gates, amit a többség gondol

Lényegében átverésnek titulálta az NFT-ket a Microsoft társalapítója.

Forrás: Origo.hu2022. 06. 16. 11:08
Bill Gates during 8th International Conference on Agriculture Statistics in New Delhi
INDIA-TECHNOLOGY-BILL GATES Fotó: INDRANEEL CHOWDHURY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyilvánosan elmélkedő gazdagok és híresek tipikusan vigyáznak a negatív véleményük politikailag korrektnek titulálható megfogalmazására, azonban a TechCrunch Climate eseményen nyilatkozó Bill Gates most szokatlan őszinteséggel lényegében átverésnek titulálta a leginkább digitális blokknak mondható, elméletileg tulajdonjog igazolására kitalált NFT-ket – olvasható az Origó cikkében.

Gates elmondta, hogy a pénzét gyakorlatias üzletekbe szereti befektetni, például gyárakba vagy farmokba, általánosságban véve tényleges értéket képviselő dolgok létrehozásával foglalkozó vállalkozásokba. A kriptovalutákhoz és az NFT-hez semmi közte sincs, nem rendelkezik ilyenekkel, nem szereti a potenciálisan törvények vagy adózás kikerülésére kitalált dolgokat.

A kriptovalutákkal kapcsolatos ellenérzései jó ideje ismertek voltak, azonban Gates most kimondta az NFT kapcsán, amit jó eséllyel a többség gondol: teljesen a nagyobb bolond elméletére épülő üzletről van szó, azaz csak addig kereshető pénz az NFT-kkel, amíg sikerül újabb és újabb palimadarakat találni, akik hajlandóan egyre drágábban és drágábban megvásárolni azokat.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Bill Gates (Fotó: Indraneel Chowdhury)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.