Miért érdemes robotikát tanítani a magyar iskolákban?

A Neumann Társaság Versenyben a robotok! címmel rendez online meetupot 2022. szeptember 22-én – írja a Csongrád-Csanád megyei hírportál, a Délmagyar.hu.

Forrás: Délmagyar–Mediaworks2022. 09. 12. 9:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményen a legrangosabb robotikai versenyekre hazai csapatokat felkészítő tanárok osztják meg tapasztalataikat az érdeklődőkkel arról, miért érdemes a tantermekben is foglalkozni a robotok programozásával.

A digitális kultúra és az oktatás egyre hangsúlyosabb részét képezi a robotika, ráadásul az oktatási célokat szolgáló robotok építése, programozása szakkörökön és versenyeken, illetve hobbiként is egyre népszerűbb időtöltés.

A Neumann Társaság soron következő, szeptember 22-én délután 16 órakor kezdődő online meetupján a társaság robotika szakosztályának szakértői fogják megosztani tapasztalataikat a robotika alkalmazásáról a oktatásban, illetve a digitális készségek otthoni körülmények közt való fejlesztésében.

A meetupon részt vevő pedagógusok robotikai versenyek szervezőiként, diákversenyzők felkészítőiként sokéves tapasztalattal rendelkeznek a robotok edukációs célú alkalmazásában, így a meetupon tanárok és szülők számára egyaránt hasznos tanácsokkal szolgálnak majd.

A Versenyben a robotok! meetup felkért szakértői

–Abán Csaba, a Neumann Társaság Robotika Szakosztály alelnöke, a Baptista Pedagógiai Intézet robotikatanára, RoboCupJunior világversenyen többször érmes csapat felkészítője

– Dr. Nemes József, a Neumann Társaság Vas Megyei Szervezet elnöke, egyetemi docens, a szombathelyi robotika versenyek (RobOlimpia) szervezője

– Simon Béláné dr. Balogh Ágnes, a Neumann Társaság életműdíjasa,  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, a RoboCupJunior magyarországi képviselője, a Magyar Ifjúsági Robot Kupa alapítója, a Nyíregyházi Egyetem nyugalmazott oktatója

– Moderátor: Képes Gábor, a Neumann Társaság marketingigazgatója

A 16 órától zajló Versenyben a robotok! meetup a Zoom platformon zajlik majd, az eseményen való részvétel ingyenes, mindössze előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet itt lehet elvégezni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.