Ingyenes funkció válhat fizetőssé a videómegosztón

Premium-előfizetésre lehet szükség a magas felbontású videónézéshez.

Forrás: Origo.hu2022. 10. 03. 14:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Premium-előfizetésre lehet szükség a magas felbontású videónézéshez – olvasható az Origo cikkében.

Újabb módon próbálhatja növelni a havidíjas Premiumra előfizetők számát a YouTube, ezek szerint a reklámokkal való őrületbe kergetés és pár egyéb előny kínálása nem mindenkinél vált be. 

A fejleményről elsőként a Redditen számoltak be a felhasználók lassan két hete, ám a médiába csak most jutott el a hír: a havidíjas előfizetés extrájává teheti a 4K (2160p) felbontású videók lejátszását a YouTube.

Hivatalos kommentár hiányában a részletek még nem világosak, egyelőre annyi biztos, hogy a YouTube mobilappjában az éppen lejátszott videó felbontásának manuális kiválasztásakor egyeseknél prémium funkcióként van megjelölve a 2160p.

Arról nem érkeztek hírek, hogy bárki találkozott volna ugyanezzel a limitációval a YouTube böngészős felületén vagy okostévés appjában, pedig látszólag ezen eszközök esetében volna kényszerítő ereje a felbontás utólagos korlátozásának. 

Okostelefonokon és tableteken még akkor sem szoktak 4K-ban videózni a felhasználók, ha képesek lejátszani ezeket az eszközeik, az óriási plusz akkumerülés és feltűnő melegedés ellenére a kis méretű kijelzőkön nem fog részletesebbnek tűnni a videók képe.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.