Törhetetlen telefonnal rukkolt elő az amerikai munkagép-gyártó vállalat

A mobilgyártók már régóta felfedezték, hogy van egy olyan széles vásárlói réteg, amely egy okostelefontól azt várja, hogy az minden körülmények között működőképes maradjon – olvasható az Origo cikkében. Tehát hogy esőben, tomboló hóviharban, sárban is lehessen használni, ne menjen tönkre attól, ha vízbe pottyan, ha leesik a földre, és akkor se legyen gond, ha egy napon keresztül nem jut hálózati áramforrás közelébe.

Forrás: Origo2022. 10. 03. 11:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ők azok, akik jellemzően terepen dolgoznak, tevékenykednek, tehát például katonák, rendőrök, építőmunkások, mérnökök, karbantartók, hegyimentők, hegymászók, vagy csak szeretnek meredek helyeken kirándulni. Az ő igényeik kielégítése érdekében hozták létre a munkamobilokat vagy más néven strapamobilokat. Közöttük az egyik legnagyobb névnek számít a brit székhelyű Cat, amely cég a közelmúltban egy új termékkel lépett színre. 

 

Katonai keménység

Az már első pillantásra, azonnal látszik, hogy ez esetben nem egy dizájntelefonról van szó. A Cat S53 ugyanis a megszokottnál lényegesen drabálisabb, a vastagsága például másfél centi, ami duplája a jelenlegi legvékonyabb riválisainak. A súlya pedig 310 gramm, úgy, hogy a mai átlag 180-200 gramm körül alakul. 

De ez persze nem véletlen, hiszen arra találták ki, hogy ellenálljon a külső behatásoknak, ezért speciális burkolattal látták el. 

Megkapta az IP69 és Mil-Spec 810H minősítéseket, ami azt bizonyítja, hogy átment az amerikai hadsereg által kidolgozott speciális teszteken. Ez pedig azt jelenti, hogy 

túléli, ha betonra vagy acéllemezre ejtik majdnem két méter magasról, víz alatt is használható, a por, a sós köd, a pára, a hőség és a fagy sem árthat neki 

– olvasható az Origo cikkében. 

Amibe egy átlagos telefon már rég belehalt, az a Cat S53-nak meg sem kottyant. Egy szabványos USB-C porton keresztül tölthető, amelyet azonban egy zárható ajtó mögé dugtak. Az orrára építettek egy nagy teljesítményű LED-et, így akár hagyományos elemlámpaként is bevethető. Itt kell megemlíteni azt is, hogy az átlagosnál lényegesen nagyobb kapacitású akkumulátorral szerelték fel. 

Az 5500 mAh-s telep által produkált üzemidő így kiemelkedő, és ennek köszönhetően a mobil a használattól függően 17-19 órán keresztül kibírja töltés nélkül.

 

Visszafogott képernyő és teljesítmény

A mai trendekkel szembemenve a Cat továbbra sem hajlandó OLED-képernyőt alkalmazni, helyette maradtak az elavultabb, kevésbé jó képminőséget produkáló LED LCD technológiánál. Lehet, hogy ennek hátterében az áll, hogy ez az eljárás jobban tolerálja a külső behatásokat, tehát például a hőingadozást. 

Mindenesetre az tény, hogy emiatt a színek nem annyira átütőek, magukkal ragadóak. Ráadásul a felbontás messze van a kiválótól, hiszen a 6,5 colos képernyő 720 x 1600 képpont megjelenítésére képes, ami 270 ppi pixelsűrűséget jelent, ez pedig ma már minden, csak nem jó eredmény. 

Az nem mondható, hogy pixeles a kép, de az tény, hogy lehetne tömörebb, élesebb a képi világ. A mozgásmegjelenítés során hibákat nem tapasztalt az Origo, de a képfrissítési ráta 60 Hz, ami miatt a lapozás, görgetés nem annyira sima, mint azoknál a modelleknél, amelyek már 120 Hz-et tudnak. 

Tehát a kép minőség terén messze van az első vonaltól, de tény, hogy ez minden mai, hasonló jellegű munkatelefonról elmondható. Mint ahogyan az is, hogy messze nem számítanak erős telefonoknak.

 

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Youtube/Gizlogic)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.