időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Baj lehet a fiókban porosodó régi mobiltelefonokkal

Forrás: Origo
2022.09.29. 11:48
Baj lehet a fiókban porosodó régi mobiltelefonokkal

Tűzveszélyesek lehetnek a felpúposodott akkumulátoraik – olvasható az Origo cikkében.

Mostanra a döntő többség vélhetően rég el is felejtette a Samsung eddigi legnagyobb akkumulátoros botrányát, a 2016 szeptemberében piacra dobott Galaxy Note 7 csúcsmobilban hétköznapi használat során megsérülhetett és kigyulladhatott az akkumulátor. Emiatt a cég a kérdéses év októberében leállította a készülék gyártását, majd két visszahívásra is rákényszerült.

Most újabb akkumulátoros aggodalmak merültek fel a régebbi mobiljaival kapcsolatban, elsőként két hónapja a Mrwhosetheboss néven futó youtubernek tűnt fel, hogy a régóta porosodó egyes Samsung mobiljainak felpúposodott az akkujuk, Galaxy S6 és Galaxy S10 volt érintett az ügyben.

Elsőre a szokatlan brit hőhullámnak tulajdonította a jelenséget, ám az ugyanott és ugyanúgy tárolt Apple, Google, Asus márkájú telefonok akkuinál nem jelentkezett a gond. A felfedezéséről beszámolt a közösségi médiában, mire a Samsung elkérte bevizsgálásra a problémás készülékeket, ám az elmúlt két hónapban semmit sem hallott a nyomozás eredményéről.

Most kezd egyre gyanúsabbá válni, hogy talán nem egyedi esetről van szó, Matt Ansini és Marques Brownlee youtuberek is csatlakoztak hozzá, mindketten azt állítják, hogy a hosszabb ideje tárolt mobiljaik közül kizárólag a Samsungok esetében lettek figyelmesek a telepek felpúposodására.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.