Baj lehet a fiókban porosodó régi mobiltelefonokkal

Tűzveszélyesek lehetnek a felpúposodott akkumulátoraik – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: Origo2022. 09. 29. 11:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostanra a döntő többség vélhetően rég el is felejtette a Samsung eddigi legnagyobb akkumulátoros botrányát, a 2016 szeptemberében piacra dobott Galaxy Note 7 csúcsmobilban hétköznapi használat során megsérülhetett és kigyulladhatott az akkumulátor. Emiatt a cég a kérdéses év októberében leállította a készülék gyártását, majd két visszahívásra is rákényszerült.

Most újabb akkumulátoros aggodalmak merültek fel a régebbi mobiljaival kapcsolatban, elsőként két hónapja a Mrwhosetheboss néven futó youtubernek tűnt fel, hogy a régóta porosodó egyes Samsung mobiljainak felpúposodott az akkujuk, Galaxy S6 és Galaxy S10 volt érintett az ügyben.

Elsőre a szokatlan brit hőhullámnak tulajdonította a jelenséget, ám az ugyanott és ugyanúgy tárolt Apple, Google, Asus márkájú telefonok akkuinál nem jelentkezett a gond. A felfedezéséről beszámolt a közösségi médiában, mire a Samsung elkérte bevizsgálásra a problémás készülékeket, ám az elmúlt két hónapban semmit sem hallott a nyomozás eredményéről.

Most kezd egyre gyanúsabbá válni, hogy talán nem egyedi esetről van szó, Matt Ansini és Marques Brownlee youtuberek is csatlakoztak hozzá, mindketten azt állítják, hogy a hosszabb ideje tárolt mobiljaik közül kizárólag a Samsungok esetében lettek figyelmesek a telepek felpúposodására.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.