Megmentett egy férfit az almás telefonok műholdas segélykérője

Az éjszaka kellős közepén robbant le a motoros szánjával Alaszkában.

Munkatársunktól
Forrás: Origo.hu2022. 12. 03. 10:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éjszaka kellős közepén robbant le a motoros szánjával Alaszkában.

Novemberben csendben elérhetővé vált Észak-Amerikában az iPhone 14 okostelefonok műholdas segélyhívó funkciója. 

Az egyelőre ingyenesen igénybe vehető szolgáltatással térerő és netkapcsolat nélküli helyeken tudnak segítséget kérni a bajba jutottak, közvetlen az Apple ügyfélszolgálatával chatelhetnek, az értesíti a nevükben az illetékesnek tűnő hatóságot vagy szolgálatot.

A technológia által potenciálisan elsőként megmentett személy egy alaszkai férfi, aki ismeretlen oknál fogva az éjszaka kellős közepén indult el december elsején Noorvik faluból Kotzebue községbe, hajnali két órakor robbant le a motoros szánjával.

Ilyen sorrendben 652 és 3110 fős településekről van szó, amelyek annyira elszigeteltek, hogy a Google Térkép útvonalat sem képes tervezni köztük, légvonalban olyan 76 kilométerre vannak egymástól.

A pórul járt férfi megkeresésére egy önkéntesekből álló csapat indult, az éjszakai sötétség ellenére szerencsére nem okozott túl nagy gondot a megtalálása, mivel az Apple ügyfélszolgálata át tudta adni nekik a pontos GPS-koordinátáit. A mentőcsapat Kotzebue-ba szállította, így végül épségben célba ért.

Az eredeti cikk Megmentett egy férfit az iPhone műholdas segélykérése címmel olvasható az Origó.hu oldalán. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.