A feltekerhető okostelefon elérhetővé válhat már 2022-ben

Egy szivárogtató szerint a Samsung a következő években számos olyan technológiát piacra dobna, ami eddig kísérleti volt – írja az origo.hu.

Forrás: ORIGO.HU2020. 12. 29. 8:32
null
Az idei év összehajtható kijelzői után egy újabb lépés lehet a feltekerhető kijfelző is Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LG 2021 elejére ígérte a Project B-t, vagyis a feltekerhető okostelefonját. Gyorsabbnak bizonyult az Oppo az Oppo X 2021-gyel, igaz, az a feltekerhető mobil csak koncepció marad, kereskedelmi forgalomban nem jelenik meg.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy 2021-ben még merészebb formákkal és technológiákkal kísérleteznek majd a mobilgyártók, egy szivárogtató szerint így tesz a Samsung is.

Az idei év összehajtható kijelzői után egy újabb lépés lehet a feltekerhető kijfelző is
Fotó: PEXELS

Állítólag a Samsung is dolgozik a saját feltekerhető mobilján, ami legkorábban 2022-ben jelenhet meg a boltok polcain. Emellett egy henger alakú termék is megjelenhet, amiből elő lehet húzni a feltekert képernyőt.

2021-re háromba hajtható táblagépet is említ a szivárogtató, továbbá átlátszó okostelefont is felvehet a kínálatába a Samsung. Erről szintén többször lehetett már hallani.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Feltekerhető televíziót dobott piacra a népszerű márka

Amin két évvel ezelőtt még csak ámultunk, most már ténylegesen megvehető a boltokban is. Igaz, ennyiért már komolyabb luxusautót és lakást lehet vásárolni, de az LG szerint feltekerhető tévé egy olyan innováció, amiért ki fognak ennyi pénzt fizetni az emberek.

Az LG nagyon jó ütemben kapta el az OLED-technológia fejlesztését, és az utóbbi években folyamatosan őrzi is piacvezető pozícióját ezen a téren a vállalat. Ezzel együtt azonban nem lustálkodnak, és szinte évről évre mutatnak valamilyen igazi újdonságot.

A Signature OLED TV R egészen konkrétan a 2018-as CES-es mutatkozott be, és akkor még nem hittük el, hogy tényleg létezhet feltekeredő képernyővel ellátott televízió, de az LG ténylegesen, élőben mutatta meg, hogy márpedig a koncepció működik.

A feltekerhető készülék kialakítása már önmagában elég érdekes: jár hozzá egy fehér színű, rendkívül minimalista állvány (nem is kérhető más színben), amire rá lehet helyezni magát a televíziót… pontosabban annak az alapját, ami külsőre leginkább úgy néz ki, mint egy nagy darab stílusos hangszóró. Ez nem is véletlen, hiszen egy 4.2-es, Dolby Atmos-támogatással felvértezett hangrendszert rejt magában, az elejét pedig a dán Kvadrat által készített szövetborítás fedi.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.