Az androidos csúcsmobilok egyik nagy problémája oldódhat meg

Az elődmodellekhez képest nagyot fejlődhetnek üzemidőben a Galaxy S21 okostelefonok, ennek oka pedig az Exynos 2100 chip – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 15. 9:48
null
Megoldódhat a probléma, ami eddig fejtőrést okozott Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Samsungot egyre nagyobb kritika érte az évek során amiatt, hogy Amerikát és Kínát leszámítva nem a Qualcomm csúcslapkáját használja a prémium mobiljaiban, hanem saját fejlesztésű Exynos chipet, ami viszont sokkal rosszabb üzemidőt és nagyobb melegedést eredményezett. A 2020-as csúcskészülékeknél ez különösen érződött.

A kritika ellenére a Samsung Galaxy S21 széria nem Snapdragon 888-cal jelenik meg Európában, hanem Exynos 2100 chippel. A szivárgások szerint azonban az Exynos 2100 üzemidő terén messze lekörözi majd az Exynos 990-et, vagyis a Galaxy S20 modellekhez képest látványosan fejlődik majd a Galaxy S21 széria üzemidőben.

Megoldódhat a probléma, ami eddig fejtőrést okozott
Fotó: Pexels

Ice Universe szerint az Exynos 2100-es tesztmobil 22 százaléknyi töltöttséget emésztett fel egy olyan teszten, amin az Exynos 990-es készülék 45 százalékot. Konkrétan a Galaxy S21 Ultráról és a Galaxy S20 Ultráról van szó, és mindkettőben 5000 mAh-s energiaforrás található. Tehát az előny a chip érdeme.

A szivárgások szerint üzemidőben minimum 15 százalékos fejlődés várható az előző generációhoz képest, ez az SoC mellett az új PCB-nek és antennáknak, valamint a hűtésnek is köszönhető.

Az eredeti bejegyzést ITT érheti el.

A Samsung megalkotta az okosórát, ami már szinte mindent tud

Alapvetően az érdekelt minket, hogy megtörik-e a lendület, csak másolásra futja-e már a kreativitásból minimális változtatásokkal, illetve persze, hogy mennyire felhasználóbarát maga a készülék. A termék a szokásoknak megfelelően két méretben létezik, amelyből nálunk a nagyobb, 45 mm-es átmérőjű darab járt.

Bár már vannak nagyon futurisztikus okos órák is, a Samsung a Galaxy Watch szériánál mindig is a konzervatív formatervezési irányzatot részesítette előnyben, és ezen 2020-ban sem változtattak. A termék ennek köszönhetően első pillantásra teljesen úgy néz ki, mint egy hagyományos kronométer, ami szerintünk jó döntés volt. Bőr szíj jár mellé, amely kellően elegáns, felnőttes, és természetesen egyszerűen cserélhető, ha arra lenne szükség.

A Galaxy Watch korábbi változatait érték kritikák a készülékház viszonylagos vastagsága miatt, de ezen mostanra sikerült faragni valamelyest. Ennek köszönhetően csak alig több, mint egy centiméter magas (11,1 mm), amihez 45 mm-es szélesség, és 46,2 mm-es hosszúság, valamint 53,8 grammos súly társul. Mindez pedig azt jelenti, hogy kényelmesen viselhető, a vékonyabb csuklóval élő emberek azonban inkább a kisebb modellt válasszák.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.