Az Xbox Series S újabb limitációjára derült fény

Az előző generációs játékok Xbox One S-re szánt változatát futtatja majd.

Forrás: origo.hu2020. 09. 14. 19:00
null
Los Angeles, 2016. június 15. Látogatók mennek az XBOX és a Sony Playstation standjai között a világ legjelentõsebb számítógépes és videojáték expóján, az E3 elektronikai szakvásáron Los Angelesben 2016. június 14-én. (MTI/EPA/Mike Nelson) Fotó: Mike Nelson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezd kissé komplikálttá válni a novemberben érkező Xbox Series S konzol körüli helyzet. A memóriájának játékfejlesztők általi kritizálása után a Microsoft megerősítette, hogy akik az olcsóbbik következő generációs konzolját választják, azok a jelenlegi generációs játékok futtatásakor azok Xbox One S-es változatával játszhatnak majd, nem lesznek elérhetőek az esetleges Xbox Series X-es grafikai fejlesztések. Ennek oka, hogy Xbox Series S-ben lévő videovezérlő érdemben gyengébb, mint az Xbox One X-é.

Ettől függetlenül a Microsoft szerint nem teljesen ugyanolyan lesz a játékélmény, mintha Xbox One S konzolokon futnának a játékok: az Series S masszívan gyorsabb háttértárának köszönhetően sokkal hamarabb töltődnek majd be, ráadásul az erősebb processzornak és videovezérlőnek köszönhetően biztosan nagyon stabil lesz a képkockasebesség is.

Plusz a nem leszabályzott képkockasebességű játékokban számottevően magasabb lehet az FPS.

További érdekesség, hogy a fejlesztők készíthetnek utólag Xbox Series S-es javítást az Xbox One játékaikhoz, így képesek lesznek szebb grafikát kínálni az új konzol tulajdonosainak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.