Coppola újravágta filmjét az évfordulós megjelenésre

A film új verzióját decemberben moziban is bemutatják, és digitális kiadásban is megjelenik.

Forrás: MTI2020. 11. 18. 16:41
null
A film új verzióját decemberben moziban is bemutatják Fotó: Ayhan Aktaş Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Francis Ford Coppola újravágta A keresztapa III. című filmjét a produkció bemutatásának 30. évfordulójára. A film új verzióját decemberben moziban is bemutatják, és Blu-ray, valamint digitális kiadásban is megjelenik.

Coppola indoklása szerint A keresztapa III. „új életre kel” az új kiadásban.

A Mario Puzo regénye nyomán készült trilógia rendezője a Blu-ray kiadványhoz mellékelte megjegyzéseit és a produkció rövid bemutatását is – írta a The Hollywood Reporter.

A film új verzióját decemberben moziban is bemutatják
Fotó: Flickr

A keresztapa-saga (1972-1990) utolsó részében a maffiacsalád főnöke, Michael Corleone (Al Pacino) megpróbálja átvezetni a bűnözőcsaládot a törvényes üzleti világba. A film szereposztásában Al Pacino mellett Diane Keaton, Andy Garcia, Joe Mantegna és Talia Shire is látható, Mary Corleone szerepét pedig a rendező lánya, Sofia Coppola alakítja. A keresztapa III. 1991-ben hét Oscar-jelölést kapott, a legjobb film díjára is jelölte az amerikai filmakadémia.

A rendező megváltoztatta a film kezdetét és végét, és számos jelenetet rendezett át, hogy – mint mondta – azt a filmet nyújtsa, amelyet a közben elhunyt Puzóval eredetileg elképzeltek.

A Mario Puzo's The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone című új kiadás december 4-én kerül szűkkörű moziforgalmazásba, a Blue-ray és digitális kiadás pedig december 8-tól kapható.

„Zenei értelemben a kóda olyan mint egy epilógus. Összegzés ez, aminek a filmet szántuk” – magyarázta Coppola.

Okosmonitorokat dob piacra a koreai techóriás

Új termékkategóriával álltak elő a Samsung sajtósai, a jövőben okosmonitorokat is árulni fog a vállalat, ezek funkcionalitásra a megszokott monitorok és az okostévék között vannak. A kettő közül az okostévékhez állnak közelebb, annyival tudnak kevesebbet, hogy nincsenek meg bennük a tipikus tunerek, így csak két HDMI 2.0 és egy USB-C porton keresztül csatlakoztathatóak hozzájuk jelforrások.

Ettől eltekintve ugyanúgy viselkednek, mint a Samsung okostévéi: jár hozzájuk távirányító, támogatják a Bluetooth és WiFi csatlakozást, bármiféle eszköz hozzájuk boronálása nélkül használhatóak róluk a Netflixhez és YouTube-hoz hasonló appok, plusz további szoftverek is telepíthetőek rájuk.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.