Elrejtheti a nem tetszikek számát a legnagyobb videómegosztó

Segítene a videósoknak megbirkózni a rosszindulatú kampányokkal – olvashastó az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 04. 04. 12:42
null
A funkció célja elsősorban az értelmetlen és rosszindulatú, negatív visszajelzéses kampányok visszaszorítása Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új kísérletbe kezdett a YouTube, mostantól kezdve egyes csatornák esetében csak a videókra érkezett tetszik reakciók számát fogja nyilvánosan megjeleníteni, míg a nem tetszik reakciók számát elrejti a nézők elől. Ettől függetlenül lehet nem tetszik visszajelzést adni a videóikra, és ezek számát látják is a mozgóképek készítői, csak a nagyközönség elől marad rejtve a számuk.

A funkció célja elsősorban az értelmetlen és rosszindulatú, negatív visszajelzéses kampányok visszaszorítása a nagyközönség elől
Fotó: PEXELS

A YouTube szerint ennek célja elsősorban az értelmetlen és rosszindulatú, negatív visszajelzéses kampányok visszaszorítása. A tesztelni kezdett elmélet szerint ha nem látszik a negatív visszajelzések száma, akkor a digitális lincselők nem kapnak visszajelzést az elért eredményről, ez pedig erősen csökkentheti a készítők által nem megérdemelt, unfair negatív visszajelzések számát.

A tetszik és nem tetszik visszajelzések száma és aránya alapvetően egy fontos metrika a videók készítői számára, segít számukra megérteni a nézők preferenciáit.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Évek óta várt funkciót kapnak a youtuberek

Képes lesz végre előre szólni a szerzői jogi problémákról a videómegosztó.

A főállású youtuberek rémálma, hogy a videóik publikálása után a Content ID automatikus szerzői jogvédelmi rendszer váratlanul másoknak adja a tartalmaikból származó bevételt. Egyes esetekben tévesen detektálhatja például jogvédett zenék felhasználását, más esetekben a fair használatot nem képes megítélni, mindez ráadásul csak a videók publikálása után derül ki – olvasható az Origo Tech rovatának cikkében.

Az új Checks, avagy ellenőrzés funkcióval ezt a gondot orvosolja a YouTube: a tartalomkészítők hamarosan már a videóik publikálása előtt ellenőrizni tudják majd, hogy beleköt-e azokba a ContentID.

Amennyiben egy tartalmuk fennakad a rostán, akkor a publikálás előtt elvégezhetik a szükséges módosításokat, vagy panaszt nyújthatnak be, és megvárhatják annak az eredményét a közzététel előtt. A youtuberek továbbra is dönthetnek kifogásolt videók azonnali publikálása mellett, sikeres panasztétel esetén megkapják a belőle származó összes bevételt.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.