Hajlítható kijelzős laptop és pehelysúlyú X1 Nano

Már rendelhető az úttörő ThinkPad X1 Fold és a hajtogatható laptop is.

Forrás: MW2020. 10. 06. 14:36
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lenovo bemutatta prémium X1 portfóliójának legújabb tagját, a ThinkPad X1 Nano-t.

Az eddigi legkönnyebb ThinkPad mindössze 907 gramm.

A Lenovo első, Intel Evo platformon alapuló, 11. generációs Intel Core processzorokra épülő laptopja, az X1 Nano lenyűgöző sebességet és intelligenciát kínál, miközben megtartja a kiemelkedő üzemidőt is. A látványt a keskeny kerettel rendelkező, 13 hüvelykes, 2K felbontású kijelző biztosítja 16:10-es képaránnyal, négy hangszóróval és a négy 360 fokos mikrofonnal.

A Lenovo emellett bejelentette, hogy elérhető a világ első, hajlítható kijelzős laptopja, a ThinkPad X1 Fold.

Az X1 Fold a hordozhatóság és a sokoldalúság eredeti keveréke. Az okostelefonoknál, a táblagépeknél és a laptopoknál már megismert funkcionalitás egyetlen összehajtható gépben egyesül.

Az öt éves tervezési folyamatot követően a ThinkPad X1 Fold az első az új személyi számítógép kategóriában. Kicsi és hordozható, de nagyban használható. Alkalmazkodik az új távoli, irodai és hibrid munkamodellekhez, zökkenőmentesen idomul az egyedi igényekhez is.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Járvány idején fokozott veszélyt jelent a közösségi média

A közösségi média túlzott használata a világjárvány idején depressziót és másodlagos traumát idézhet elő kínai és amerikai kutatók közös tanulmánya szerint.

A Pennsylvania Egyetem és a kantoni Csinan Egyetem kutatói a Computers in Human Behavior című tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukban a közép-kínai Vuhanban élő 320 ember körében végeztek felmérést arról, miként jutottak hozzá az egészséget érintő információkhoz, hogyan osztották meg azokat barátaikkal, családtagjaikkal és kollégáikkal a legnépszerűbb kínai közösségi médiának számító WeChaten.

Egy stresszskálát használtak a résztvevők szorongásának, depressziójának méréséhez, olyan kérdések kategóriákba sorolásával, mint ‘értelmetlennek érzem az életet’ vagy ‘felkavaró álmaim vannak a koronavírus-járványról’.

Bu Zhong, a Pennsylvaniai Egyetem professzora, a tanulmány társszerzője elmondta, hogy kutatócsoportjuk rögtön az után elkezdte vizsgálni a közösségi média használatának hatásait az emberek mentális egészségére, hogy Vuhanban kijárási tilalmat rendeltek el a koronavírus-járvány feltartóztatására.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.