Kihasználják, hogy több időt van a gyerek a képernyő előtt

Átlagosan minden három gyerek közül egy szenvedett már el zaklatást, és sajnálatos módon a korlátozások csak rontottak a helyzete – írja a bama.hu.

Forrás: MW2020. 11. 07. 9:54
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iskolai erőszak és zaklatás elleni első világnap alkalmából tartott videókonferencián az UNESCO emlékeztetett arra, hogy átlagosan minden három gyerek közül egy szenvedett már el zaklatást. Mindez a gyerek teljesítményének romlása mellett olyan következményekkel járt, mint az iskola elhagyása, fizikai, illetve mentális egészségi problémák, amelyek súlyos esetekben halálhoz is vezettek.

Az e-Enfance nevű francia szervezet egy, tavasszal Franciaországban a lezárások során elkészített tanulmány alapján közölte, hogy mintegy 30 százalékkal megnőtt az internetes zaklatás nyomán tett panaszok száma.

Jean-Michel Blanquer francia oktatási miniszter arról beszélt, hogy a zaklatás és a gyűlöletre való felbujtás a világhálón egyre gyakoribb.

Sajnálatos módon a korlátozások csak rontottak a helyzeten, mert a zaklatók jelenleg a neten tevékenykednek, és ebből fakadóan sokkal kevésbé büntethetők – mondta Brigitte Macron, Emmanuel Macron francia elnök felesége.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Egyre népszerűbbek a magyarok körében az online videótárak

A tévénézés Magyarországon egyelőre még a legkedveltebb tartalomfogyasztási módnak számít, a felnőtt lakosság 94 százaléka szokott tévézni a kutatás szerint, 81 százalék heti rendszerességgel. A népesség 94 százaléka az ingyenes virtuális videókat is megtekinti, csak valamivel ritkábban; a heti rendszeresség az online videók esetében 77 százalékos. A tévécsatornák műsorait ingyenes online felületen a magyarok 71 zsázaléka követi – olvasható a közleményben.

Mint írják, a felnőtt lakosság csaknem fele (47 százaléka) vesz vagy vett már igénybe előfizetéses tartalomszolgáltatást, amikor egy havi díjért cserébe korlátlanul nézhet filmeket, sorozatokat az adott szolgáltató kínálatából.

Viszonylag sokaknak épült ez be a mindennapjaiba, 29 százalék heti rendszerességgel használ ilyen szolgáltatást. Az online elérhető, fizetős filmkölcsönzők, amelyeknél korlátlan havi használat helyett egy film megtekintéséért fizetünk, egy kicsit kevésbé népszerűek. A lakosság 29 százaléka próbálta már és 11 százalék használja ezeket legalább hetente.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.