Kiszivárgott a következő Windows 10 frissítés dátuma

Egy meggondolatlan fejlesztő szivárogtatta ki a megközelítőleges dátumot – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 01. 17:04
null
Pillanatok alatt települhet majd a Windows 10 tavaszi főverziója. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfrissebb hírek szerint idén is két főverzió érkezik majd a Windows 10-ből, azonban a Microsoft felcserélhette a fontossági sorrendjüket: a tavaszi kiadás bizonyulhat az apró-cseprő újdonságokat tartogató változatnak, míg az őszi társa lehet az év klasszikus gigafrissítése, potenciálisan akár vizuálisan megújult felhasználói felületet is hozhat.

A Microsoft egyelőre még nem szólalt meg az ügyben
Fotó: PIXABAY

Hírünk írásáig a Microsoft nem szólalt meg az ügyben, azonban az új Microsoft Edge által is használt Chromium böngészőmotor hibakövető rendszerébe felkerült egy bejegyzés, amelynek az eredeti szövege szerint júniusban jelenik majd meg 2021 tavaszi Windows 10. Ez nem lenne meglepő, az elmúlt két évben május második felében váltak elérhetővé a tavaszi frissítések, előtte pedig áprilist célozta velük a Microsoft. Technikailag persze a június már nyári hónapnak számít.

A hibakövető rendszerben hagyott bejegyzés szerzője mostanra észbe kapott, és utólag törölte belőle a várható kiadási dátumot, de az internet persze nem felejt.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Változás jöhet a Windows 10 frissítésében

Pillanatok alatt települhet majd a tavaszi főverziója. Az elmúlt két évben a Microsoft jelentős változtatást hajtott végre a Windows 10 funkcionális újdonságokat hozó frissítéseinek a kiadásában: a tavaszi óriásfrissítés a korábban megszokott módon érkezett meg a számítógépekre, azaz hosszasabb procedúra volt letölteni és telepíteni, míg a szervizcsomagszerű őszi társa pillanatok alatt installálódott – olvasható az Origo cikkében.

Az utóbbi magyarázata, hogy egyrészt az őszi frissítések sokkal kevesebb újdonságot hoztak, másrészt pedig az újításaikat az előző hónapokban kiadott összegző javításokban a Microsoft apránként már leszállította a számítógépekre, így ténylegesen csak aktiválni kellett azokat egy apró frissítéssel.

A GHacks beszámolója alapján erős a gyanú, hogy a Microsoft idén megfordítja ezt a rendszert: a tavasszal érkező Windows 10 főverzió lehet az apró patch telepítésével bekapcsolható, míg az ősszel érkező második verziófrissítés ígérkezik a klasszikus óriásfrissítésnek. Nem világos, hogy mi állhat az egyelőre csak spekulált jelenség mögött, de a pletykák szerint az ősszel alapos ráncfelvarrást kaphat a Windows 10 kezelőfelülete, ennek potenciálisan lehet köze hozzá.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.