Komolyan ráfeküdt a felmosásra ez a robotporszívó

A Roborock új modellje hatékonyabban távolítja el a makacsabb szennyeződéseket – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 14. 10:01
null
Tökéletesen illik a polgári lakásokba Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs CES a robotporszívók legújabb generációjának bemutatása nélkül, a Xiaomi által támogatott Roborock is bejelentette az aktuális csúcsmodelljét. Az S7 névre keresztelt megoldás a felmosási funkció terén jelent nagy előrelépést: felmosófeje 50 Hz frekvencián vibrál, percenként akár 3000 alkalommal, így sokkal hatékonyabban képes felszedni a járófelületekre tapadt szennyeződéseket.

Tökéletesen illik a lakáskörnyezetbe
Fotó: YouTube

További kényelmes újdonság, hogy a felmosás végeztével vagy szőnyegre lépés detektálásakor képes felemelni a felmosófejét, így nem húz piszkos csíkot maga után a helyére való visszatérés során, nem lesz vizes a szőnyeg. A porszívó funkciójához nem nyúltak a mérnökök, 2500 Pa szívóerővel rendelkezik, viszont a navigációhoz már csak LiDAR szenzort használ, az előd modellhez képest nincsenek rajta kamerák.

A robotporszívó portartálya 470 ml, míg a felmosóvizes tartálya 300 ml kapacitású, az 5200 mAh-es akkuja pedig töltésenként olyan 3 órányi működést tesz lehetővé.

A Roborock S7 európai forgalmazásával kapcsolatos részletek még nem világosak, de az USA-ban március 24-től lesz kapható 649 dolláros, olyan nettó 192 ezer forintos áron.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Magától üríti a tartályát ez az intelligens porszívó

Folytatja a CES-en bemutatásra kerülő termékeinek előzetes beharangozását az LG, most épp az egyik legújabb porszívó koncepciójáról rántotta le a leplet. A hazánkban szokatlan, de például Észak-Amerikában elterjedt álló kialakítású CordZero ThinQ A9 Kompressor+ érdekessége, hogy a töltőállomásába való visszahelyezésekor magától kiüríti egy zsákba a portartályát, ami a gyártó szerint nem pusztán kényelmes a vevők számára, de a lakásba visszajutó por mennyiségét is csökkenti.

Az említett bázisállomás ezen felül a porszívóhoz tartozó hatféle kiegészítő tárolására, továbbá a porszívó akkumulátorának töltésére is használható. Nem világos, hogy az akkuja mennyi használatot tesz lehetővé egy töltéssel, azonban cserélhető, így szükség esetén pótakku használatával megoldható lehet a komplett lakás vagy ház egy füst alatti felporszívózása.

A CordZero ThinQ A9 Kompressor+ várható áráról és megjelenési idejéről még nem beszélt az LG, azonban az előd modellt 599 dollárért, nettó 174 ezer forintért árulja a vállalat.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.