Letiltották az ismert Chrome-kiegészítőt

A Google tájékoztatása szerint a Chrome-kiegészítőben malware található a The Great Suspenderben.

Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 05. 21:47
null
Kivégezte az ismert Chrome-kiegészítőt a Google Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Google tájékoztatása szerint a Chrome-kiegészítőben malware található a The Great Suspenderben. Jelentős meghökkenést váltott ki január elején a hír, hogy a tavaly óriási csendben gazdát cserélt The Great Suspender böngészőkiegészítő már hónapok óta gyanús dolgokat művel, bár konkrét visszaélésre addig senkinek sem sikerült bizonyítékot találnia – olvasható az Origo cikkében.

A jelek szerint most megváltozhatott a helyzet, a hosszabb ideje érintetlenül álló böngészőfülek kilövésével jelentős mennyiségű rendszermemóriát felszabadított The Great Suspendert váratlanul kivégezte a Google: törölte a Chrome webáruházból, a már telepített példányait pedig távolról letiltotta a körülbelül 2 millió felhasználójának böngészőiben.

Kivégezte az ismert Chrome-kiegészítőt a Google
Fotó: PIXABAY

A beépülő lekapcsolásáról a Chrome értesítést jelenít meg a felhasználóknak, a szöveg szerint malware található a kiegészítőben. Hírünk írásáig a Google nem reagált a részletekkel kapcsolatos érdeklődésre, a The Great Suspender titokzatos fejlesztője pedig szokása szerint senkivel sem hajlandó tárgyalni.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.