Szülői felügyeleti funkciót kap a videomegosztó

A YouTube Kids appot már kinőtt gyerekek és tinik szüleit célozza az újítással – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 26. 14:21
null
A techóriás mindent megtesz majd annak érdekében, hogy minél kevesebb problémás tartalommal találkozzanak a gyerekek Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkerülhetetlenné vált a fiatalok körében a YouTube használata, így természetesen probléma, hogy a videomegosztó eddig nagyon keveset tett a szülői felügyeleti megoldások elérhetővé tétele terén.

Az első kísérletét a mobilapp formájában egy ideje hazánkban is elérhető YouTube Kids jelenti, ezen keresztül próbál gyermekek számára biztonságos tartalmakat nyújtani a szolgáltatás.

A napokban a YouTube közölte, hogy a következő hónapokban végre az idősebb gyerekek és tinik szülei számára is bevezet egy megoldást, amellyel ha nem is tökéletesen, de a remények szerint azok érdemi mértékben korlátozni tudják majd a gyermekeik számára potenciálisan nem megfelelő tartalmak megnézhetőségét. Ehhez nem lesz külön app, helyette a fiatalok YouTube-fiókjában lesz bekapcsolható a tartalomszűrés.

A vállalat szerint a szülők háromféle szűrési mód közül választhatnak majd: a 9-12 éves gyermekek esetében az Explore módot ajánlja, a 13 év felettiek számára az Explore more lehetőséget találta ki, míg a harmadik Most of YouTube opciót kiválasztva csak a korhatárosnak jelölt videók nem lesznek elérhetőek a fiatal nézők számára.

A YouTube előre leszögezte, hogy a szülői felügyeleti funkció nem lesz tökéletes, a gyerekek garantáltan belebotlanak majd olyan tartalmakba is, amelyeket ki kellett volna szűrni.

A techóriás mindent elkövet annak érdekében, hogy minél kevesebb problémás tartalommal találkozzanak a gyerekek
Fotó: PEXELS

A cég mindent megtesz a problémák minimalizálása érdekében, azonban a tartalmak osztályozását javarészt gépi tanulásos algoritmusok végzik majd, mivel kézzel lehetetlen átnézni és osztályozni a videómegosztóra felkerülő összes videót. Ez nem csak egy rossz kifogás akar lenni:

akármilyen hihetetlenül is hangzik, a felhasználók minden percben 500 órányi videót töltenek fel a YouTube-ra.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Adathalászok akciót indítottak a gamer youtuberek ellen

Senki sincs biztonságban. Az internetes adathalászok az általános közönségnek szánt kampányaik mellett már jó ideje erősen célzott támadásokat is végrehajtanak. Egy csoport most specifikusan a videojátékokkal foglalkozó youtubereket vette célba: e-mailben a Far Cry 6 bétájának tesztelésére invitálja azokat az Ubisoft nevében, egy ismeretlen szoftver telepítésére próbálja rászedni azokat.

Az Ubisoft mostanra hivatalos tájékoztatás nyújtott az ügyben: semmi köze sincs a youtuberekhez kiküldött levélhez, állítása szerint a mögötte álló személyek adathalászatot próbálnak végrehajtani. A közismert theRadBrad maga is megkapta a csali e-mailt, állítása szerint kémszoftver telepítésére próbálják rávenni a tartalomkészítőket.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.