Több nagy forgalmú internetes oldal is elérhetetlen volt

Hosszú időre leállt az internet egy nagy része. A világ jelentős részén több nagyforgalmú oldal is elérhetetlenné vált. A hibát elvileg mostanra elhárították, de a teljes rendeződéshez még időre van szükség – számolt be a történtekről a Guardianre hivatkozva az Origo.

Forrás: ORIGO.HU2021. 06. 08. 16:54
null
Sok felhasználónak okozhott bosszúságot ez a jel Forrás: Youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős mértékű internetleállás volt megfigyelhető kedden több mint egy órán keresztül a világ nagy részén – írja a Guardian.

Nem volt elérhető az Amazon, a Reddit, a Twitch, a BBC, a Bloomberg, a Guardian, a Le Monde, a Financial Times és a New York Times oldala sem.

Az érintett honlapok nagy része nem sokkal később ismét elérhetővé vált.

Az egyik internetszolgáltatást támogató vállalatnál, a Faslynál lépett fel a probléma, emiatt 503-as hibába vagy csatlakozási hibába futottak a felhasználók.

A hiba több más oldalt is érintett, például a Twitteren emiatt nem lehetett hangulatjeleket beilleszteni.

Sok felhasználónak okozhatott bosszúságot ez a jel
Fotó: YouTube (képernyőfotó)

A Fastly egy felhőalapú tartalomszolgáltató hálózata, amely azt a célt szolgálja, hogy meggyorsítsa az oldalak betöltését, illetve a forgalmat enyhíti és a támadásoktól is véd. Ennek azonban az a hátránya, hogy egy láncszám az oldal és a felhasználó között, így ha valami hiba történik, akkor annak ilyen súlyos következményei vannak.

A Fastly 11:58-kor kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, hogy vizsgálják a hiba okát.

A Fastly időközben azonosította és javította a hibát, ám eltarthat egy darabig, mire minden érintett webhely teljesen zökkenőmentesen betölthetővé válik.

Az Origo cikke IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.