Újrakalibrálja a mobilok akkumulátorát a népszerű cég

Mindez az iOS 14.5-re való frissítéskor történik meg, így eltűnhetnek a teljesítménnyel kapcsolatos problémák – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 05. 12:47
iphone
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hivatalos támogatói dokumentum alapján az Apple megkísérli megoldani az üzemidő zuhanásával és a csökkent teljesítménnyel kapcsolatos problémákat, amelyekről egyes iPhone 11 mobilok tulajdonosai panaszkodnak. Az Apple az akkumulátorok újrakalibrálásával próbálja megoldani a helyzetet.

iphone

Minderre akkor kerül sor, amikor az iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max készülékeket iOS 14.5 rendszerre frissítik a felhasználók. A tájékoztatás szerint néhány hétbe telhet, mire a rendszer megállapítja, hogy mennyi kapacitása maradt az akkumulátornak és mekkora teljesítményt képes még garantálni. Erről egy üzenet is tájékoztatja majd a felhasználókat.

A funkciót a legutóbbi fejlesztői bétában már elkezdték tesztelni. Amennyiben az újrakalibráció hibába ütközik, akkor az Apple ingyenes akkucserét ígér. Azt persze nehéz megmondani, hogy az egyes esetekben tényleg megoldás lehet-e a panaszokra az energiaforrás ismételt kalibrálása, vagy mindenképp alkatrészcserére lesz szükség.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Egy iPhone miatt tartóztatták le a NAV-vezetőt

Egy iPhone XS Max mobiltelefonért adta el a becsületét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felsővezetője, aki a 342 ezer forintos készülékért cserébe elintézte ismerősének egy cég elleni adóhatósági eljárás lezárását. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) korrupciós bűncselekmény, vesztegetés alapos gyanújáról ír a közleményében. A NAV-vezetőt és vesztegetőjét a KNYF indítványának megfelelően letartóztatta a bíróság a szökés, a bizonyítás megnehezítésének, továbbá a hivatalos személy esetében a bűnismétlés veszélyére tekintettel.

Az ügyészség vezető beosztású személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve

elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a NAV vezetőt, aki társával együtt tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A NAV felsővezetőjének cselekménye egyike a legsúlyosabb korrupciós bűncselekményeknek, a terhére róható minősített vesztegetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.