Ínycsiklandó és laktató leves recept egyenesen Olaszországból

A magyar finomságok mellett néha érdemes valami újdonságot is kipróbálni.

Forrás: origo.hu2020. 11. 02. 16:20
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy gazdag leves, mint a frankfurti vagy a csülkös bableves, azért imádnivaló, mert egyszerre finom és laktató.

A magyar finomságok mellett azonban néha érdemes valami újat is kipróbálni.

Ezúttal evezzünk olasz vizekre az Origó cikkének segítségével, és készítsük el a minestrone levest, ami után szintén nem fogjuk igényelni a másodikfélét.

Fotó: Pexels

Minestrone leves

Hozzávalók:

  • 2 nagy répa
  • 2 szár zeller
  • 230 g zöldbab
  • 1 konzerv vesebab
  • 4 marék spenót
  • 830 ml paradicsomlé
  • 1 hagyma
  • 1 krumpli
  • 6 bögre víz vagy zöldségleves-alaplé
  • 120 g levestészta
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverékegy csipet pirospaprika-pehely
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • reszelt parmezán sajt
  • Elkészítés:

  • Vágjuk kockákra a zöldségeket.
  • Pirítsuk meg a hagymát az olajon, majd mehet bele a répa, a zeller és a krumpli.
  • Pirítsuk még pár percig, majd öntsük bele a babot és a paradicsomlevet.
  • Rottyantsuk össze egy kicsit, aztán öntsük fel a vízzel vagy az alaplével.
  • Jól fűszerezzük be.
  • Főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd tegyük bele a zöldbabot, a spenótot és a tésztát.
  • Ha a tészta és a bab is megpuhult, kész a leves.
  • Tálaljuk fokhagymás kenyérrel és reszelt sajttal megszórva.
  • A tökéletes sajtkrémleves titkai

    Hűvös napokon mennyeien felmelegít egy selymes sajtkrémleves. Főételnek is beillik, ha valamilyen levesbetéttel tartalmasabbá tesszük, vagy cipóban tálaljuk ételünket.

    Egy forró sajtkrémleves jól esik a hűvös időben, és hamar elkészül. De hogyan teheti változatosabbá? Segítünk.

    Kedvünkre kísérletezhetünk a kombinációkkal, de a semleges ízűekhez mindig adjunk egy karaktereset! Annál izgalmasabb lesz a leves, minél többféle sajt kerül bele. Bátran beleolvaszthatjuk a hűtőben szomorkodó, szendvicsre már nem kívánkozó maradékokat is.

    A kemény sajtokat reszeljük le, a lágyabbakat vágjuk nagyobb kockákra, a tömlőseket pedig egyszerűen nyomjuk a levesbe. A főzés során vegyük figyelembe, hogy a kemény, illetve alacsony zsírtartalmú sajtok nehezebben olvadnak!

    A savas összetevők (bor, vagy citromlé) megkönnyítik a leves kikanalazását a tányérból, mert ezektől az olvasztott sajt kevésbé húz majd szálakat.

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Google News
    A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.