Egy gazdag leves, mint a frankfurti vagy a csülkös bableves, azért imádnivaló, mert egyszerre finom és laktató.
A magyar finomságok mellett azonban néha érdemes valami újat is kipróbálni.
Ezúttal evezzünk olasz vizekre az Origó cikkének segítségével, és készítsük el a minestrone levest, ami után szintén nem fogjuk igényelni a másodikfélét.

Minestrone leves
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tökéletes sajtkrémleves titkai
Hűvös napokon mennyeien felmelegít egy selymes sajtkrémleves. Főételnek is beillik, ha valamilyen levesbetéttel tartalmasabbá tesszük, vagy cipóban tálaljuk ételünket.
Egy forró sajtkrémleves jól esik a hűvös időben, és hamar elkészül. De hogyan teheti változatosabbá? Segítünk.
Kedvünkre kísérletezhetünk a kombinációkkal, de a semleges ízűekhez mindig adjunk egy karaktereset! Annál izgalmasabb lesz a leves, minél többféle sajt kerül bele. Bátran beleolvaszthatjuk a hűtőben szomorkodó, szendvicsre már nem kívánkozó maradékokat is.
A kemény sajtokat reszeljük le, a lágyabbakat vágjuk nagyobb kockákra, a tömlőseket pedig egyszerűen nyomjuk a levesbe. A főzés során vegyük figyelembe, hogy a kemény, illetve alacsony zsírtartalmú sajtok nehezebben olvadnak!
A savas összetevők (bor, vagy citromlé) megkönnyítik a leves kikanalazását a tányérból, mert ezektől az olvasztott sajt kevésbé húz majd szálakat.