Ínycsiklandó és laktató leves recept egyenesen Olaszországból

A magyar finomságok mellett néha érdemes valami újdonságot is kipróbálni.

Forrás: origo.hu2020. 11. 02. 16:20
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy gazdag leves, mint a frankfurti vagy a csülkös bableves, azért imádnivaló, mert egyszerre finom és laktató.

A magyar finomságok mellett azonban néha érdemes valami újat is kipróbálni.

Ezúttal evezzünk olasz vizekre az Origó cikkének segítségével, és készítsük el a minestrone levest, ami után szintén nem fogjuk igényelni a másodikfélét.

Fotó: Pexels

Minestrone leves

Hozzávalók:

  • 2 nagy répa
  • 2 szár zeller
  • 230 g zöldbab
  • 1 konzerv vesebab
  • 4 marék spenót
  • 830 ml paradicsomlé
  • 1 hagyma
  • 1 krumpli
  • 6 bögre víz vagy zöldségleves-alaplé
  • 120 g levestészta
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverékegy csipet pirospaprika-pehely
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • reszelt parmezán sajt
  • Elkészítés:

  • Vágjuk kockákra a zöldségeket.
  • Pirítsuk meg a hagymát az olajon, majd mehet bele a répa, a zeller és a krumpli.
  • Pirítsuk még pár percig, majd öntsük bele a babot és a paradicsomlevet.
  • Rottyantsuk össze egy kicsit, aztán öntsük fel a vízzel vagy az alaplével.
  • Jól fűszerezzük be.
  • Főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd tegyük bele a zöldbabot, a spenótot és a tésztát.
  • Ha a tészta és a bab is megpuhult, kész a leves.
  • Tálaljuk fokhagymás kenyérrel és reszelt sajttal megszórva.
  • A tökéletes sajtkrémleves titkai

    Hűvös napokon mennyeien felmelegít egy selymes sajtkrémleves. Főételnek is beillik, ha valamilyen levesbetéttel tartalmasabbá tesszük, vagy cipóban tálaljuk ételünket.

    Egy forró sajtkrémleves jól esik a hűvös időben, és hamar elkészül. De hogyan teheti változatosabbá? Segítünk.

    Kedvünkre kísérletezhetünk a kombinációkkal, de a semleges ízűekhez mindig adjunk egy karaktereset! Annál izgalmasabb lesz a leves, minél többféle sajt kerül bele. Bátran beleolvaszthatjuk a hűtőben szomorkodó, szendvicsre már nem kívánkozó maradékokat is.

    A kemény sajtokat reszeljük le, a lágyabbakat vágjuk nagyobb kockákra, a tömlőseket pedig egyszerűen nyomjuk a levesbe. A főzés során vegyük figyelembe, hogy a kemény, illetve alacsony zsírtartalmú sajtok nehezebben olvadnak!

    A savas összetevők (bor, vagy citromlé) megkönnyítik a leves kikanalazását a tányérból, mert ezektől az olvasztott sajt kevésbé húz majd szálakat.

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.