Egy gazdag leves, mint a frankfurti vagy a csülkös bableves, azért imádnivaló, mert egyszerre finom és laktató.
Tamas Sulyok Sends Condolence Letter to Family of Transcarpathian Hungarian Who Was Beaten to Death

Egy gazdag leves, mint a frankfurti vagy a csülkös bableves, azért imádnivaló, mert egyszerre finom és laktató.
A magyar finomságok mellett azonban néha érdemes valami újat is kipróbálni.
Ezúttal evezzünk olasz vizekre az Origó cikkének segítségével, és készítsük el a minestrone levest, ami után szintén nem fogjuk igényelni a másodikfélét.
Hozzávalók:
A tökéletes sajtkrémleves titkai
Hűvös napokon mennyeien felmelegít egy selymes sajtkrémleves. Főételnek is beillik, ha valamilyen levesbetéttel tartalmasabbá tesszük, vagy cipóban tálaljuk ételünket.
Egy forró sajtkrémleves jól esik a hűvös időben, és hamar elkészül. De hogyan teheti változatosabbá? Segítünk.
Kedvünkre kísérletezhetünk a kombinációkkal, de a semleges ízűekhez mindig adjunk egy karaktereset! Annál izgalmasabb lesz a leves, minél többféle sajt kerül bele. Bátran beleolvaszthatjuk a hűtőben szomorkodó, szendvicsre már nem kívánkozó maradékokat is.
A kemény sajtokat reszeljük le, a lágyabbakat vágjuk nagyobb kockákra, a tömlőseket pedig egyszerűen nyomjuk a levesbe. A főzés során vegyük figyelembe, hogy a kemény, illetve alacsony zsírtartalmú sajtok nehezebben olvadnak!
A savas összetevők (bor, vagy citromlé) megkönnyítik a leves kikanalazását a tányérból, mert ezektől az olvasztott sajt kevésbé húz majd szálakat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.