Egy csokorba szedtük a mandarin egészségügyi hatásait és azokat a tulajdonságait, amelyek kiemelkedővé teszik.

Fotó: Pexels
Rost, C-vitamin, magnézium, kálium, réz és vas van benne.
Nem kimondottan gazdag rézben, de valójában sokkal több van benne, mint a többi gyümölcsben.
Ez a kis gyümölcs a C-vitamin napi ajánlott mennyiségének egynegyedét tartalmazza.
Mivel a gyümölcs körülbelül 85%-a víz, ezért kiváló hidratáló is.
Gazdagok növényi vegyületekben, például falvonoidokban. Ezek egyfajta antioxidánsok, amelyek segítenek megvédeni a testet a szabad gyökök ellen.

Fotó: Pexels
Tekintettel a magas C-vitamin-tartalmukra, a mandarinok erősíthetik az immunrendszert.
A citrusfélék, beleértve a mandarint, különösen gazdagok az oldható rostokban. Az oldható rost gélt képez az emésztőrendszerben. Ez vizet vezet a bélbe, hogy lágyítsa a székletet, és ezáltal megkönnyítheti a bélmozgást.
A mandarinokban oldhatatlan rostok is vannak. Valójában több ilyen rost van bennük, mint a többi gyümölcsben.
Könnyű snackként is fogyaszthatjuk, de kiváló turmixalapanyag, jól illik a desszertekbe és a friss salátákba is.
Az egész mandarinokat tároljuk szobahőmérsékleten egy hétig, majd hámozás után a hűtőben.

Fotó: Pexels
Mandarinos saláta
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az eredeti cikket IDE KATTINTVA érheti el.
Talán még ön sem hallott erről a mézízű gyümölcsről
Összeszedtük legcsodálatosabb tulajdonságait, hogy ön is megismerhesse a kis gyümölcs lehetőségeit, amely bár Kínában, Indiában és Japánban őshonos, valójában Magyarországon is termeszthető.
A datolyaszilvát októbertől lehet szüretelni, akkor jó, ha a húsa puha, a színe narancssárga. Kínában évezredek óta termesztik, édes, mézszerű íze hamar az emberek kedvencévé teszi.