A prémium termékeket a következő kritériumok alapján választották ki a Made in Hungary Juhbeles virslik tesztje 2020-ra, ami a Dining Guide gasztronómiai magazin és a Bocuse d’Or Akadémia együttműködésében jött létre. Először is, a cég virslijének húsból kellett készülnie, legalább 75%-ban. Arról, hogy Magyarországon, ahol a legszigorúbb az élelmiszerkönyv, mit is nevezhetünk húsnak, a későbbiekben még érdemes szót ejteni.
A teszt alapja
A teszten a vásárlók megítélése szerint a legmagasabb kategóriába sorolt juhbeles virslik vettek részt. A virslinek tehát mindenképpen juhbélben kellett lennie, és végül, de nem utolsósorban olyannak, amelyet önkiszolgáló pultból lehetett megvásárolni, vagyis előre csomagolt. Erre persze mondhatjuk, hogy eleve kizártak néhány valódi minőségi terméket, ami igaz is, de így egyenlő feltételek mellett indultak a virslirudak.
A teszten tíz hazai szakember vett részt, köztük Michelin-csillagos séfek is, mint Széll Tamás, a Stand 25 séfje, Sárközi Ákos, a Borkonyha és a Textúra séfje. Az ítészek közt volt még Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Rosenstein Róbert, a Rosenstein étterem, Barna Ádám, a Bisztró 42 és Lutz Lajos, a Párisi Udvar Hotel séfje is.
Amit még talán fontos elmondani, hogy a szakemberek vakon kóstoltak, nem tudták, melyik tálalás melyik virslit rejti. Így nem befolyásoltak korábbi tapasztalatok senkit.

A tesztelt virslik
A tesztelt virslik ábécésorrendben a következők voltak:
1. Aldi Bécsi virsli (76% sertéshús, 8% marhahús)
2. Kaiser prémium juhbeles virsli 200 g (75% sertéshús, 2% marhahús)
3. Karát Bécsi juhbeles virsli 2x200 g (76% sertéshús, 8% marhahús)
4. Lidl Dulano bécsi juhbélben (85% sertéshús)
5. Pikok Bécsi roppanós virsli 500 g (80% sertéshús)
6. Priváthús Bécsi roppanós virsli 200 g (60% sertéshús, 10% marhahús)
7. Sága ROYAL virsli 2x200 g (85% sertéshús)
8. Spar Regnum juhbeles virsli 2x200 g (75% sertéshús)
9. Tesco Finest sertés bécsi hosszú virsli 230 g (72% sertéshús, 10% marhahús)
10. Wiesbauer Prémium bécsi virsli 2x200 g (80% sertéshús, 4% marhahús)