Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző édesítőszerek, de természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket választjuk. A steviáról (másnéven jázminpakóca, valójában egy szubtrópusi növény) jó tudni, hogy a leveleiből készült őrlemény sokkal édesebb, mint a kristálycukor. Persze a legnagyobb előnye, hogy nem hizlal, mert a benne lévő glükozidok energiatartalma nagyon alacsony. A brazíliai és paraguayi indiánok már több száz éve használják édesítésre és étvágycsillapításra is – írja a diétaésfitnesz.hu.

7 érdekes tény a steviáról
4 tipp, hogyan csökkenthető az édesítő fogyasztása
Az eredeti cikk elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.
Korábbi cikkünkben hasonló témáról írtunk. A boltok polcain nagy a rejtett cukortartalmú, feldolgozott élelmiszerek választéka. Tudjuk, a mértéktelen cukorfogyasztás számtalan betegség okozója lehet, sokan mégis úgy tekintenek egy-egy süteményre, csokoládéra, bolti kakaóra, túródesszertekre, gyümölcsjoghurtra, mint a napi étrend alapvető és természetes kiegészítőjére. Pedig rendkívül káros a mértéktelen cukorfogyasztás.