A közönség dönthet az óriásvidra-kölyök nevéről + videó

A közönség dönthet a budapesti állatkertben élő egyik óriásvidra-kölyök nevéről. A négy hónapos állat nevére kedd éjfélig szavazhatnak az érdeklődők az intézmény honlapján – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert pénteken az MTI-vel.

Forrás: MTI2021. 02. 06. 14:20
null
A közönség dönthet a budapesti állatkertben élő egyik óriásvidra-kölyök nevéről (a kép illusztráció) Fotó: Joachim S. Mueller Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szépen fejlődnek a budapesti állatkertben ősszel született óriásvidra-kölykök. Az egyik emlősnek a gondozók már választottak nevet, a másik kölyök nevének kiválasztásához a közönség segítségét kéri a városligeti intézmény. A hazánkban csak itt látható ritka állatokról most újabb kisfilmet tettek közzé. A felvételek a két óriásvidra-kölyök és szüleik mindennapjaiba engednek bepillantást – olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert közleményében.

Mint írják, a lipcsei születésű anya, Cumana és a madridi születésű apa, Madidi neve is egy-egy földrajzi névre vezethető vissza, ezért az intézmény munkatársai úgy gondolták, hogy a kicsiknek is ilyen típusú neveket érdemes keresni. A két kölyök közül az egyiknek az állatok gondozói adhattak nevet. A gondozók választása a Bahia névre esett, így nevezik Brazília egyik szövetségi államát is.

A közönség dönthet a budapesti állatkertben élő egyik óriásvidra-kölyök nevéről (a kép illusztráció)
Fotó: Flickr

A másik állat nevének kiválasztásához a nagyközönség segítségét kérik. Az állatkert honlapján február 9. éjfélig többek között az Amboro (egy bolíviai nemzeti park neve); a Coari (egy város neve Brazília Amazonas szövetségi államában); valamint a Rewa (egy folyó neve Guyanában) nevekre lehet voksolni – emlékeztet a kommüniké.

A szavazás eredményét várhatóan február 10-én teszik majd közzé.

Az állatkertekben igen ritkán látható, Dél-Amerikában őshonos óriásvidrák (Pteronura brasiliensis) a veszélyeztetett fajok közé tartoznak. Magyarországon egyedül a Fővárosi Állat- és Növénykertben élnek, ahol még 2014-ben kezdtek el foglalkozni a tartásukkal. A városligeti intézmény nemcsak az állatok szaporításával járul hozzá a ritkuló faj megmentéséhez, hanem a 2019-ben egy visszatelepítési programban is részt vett – áll az összegzésben.

Ilyen könnyen meg lehet állapítani, hogy zseni-e a kutyánk

Aki együtt él egy kutyával, ismeri az állat azon képességét, hogy képes megtanulni egyes szavak jelentését. Ilyenek a „séta” vagy a „vacsora” szavak kiejtése, amikor az eb ezt hallva igencsak izgatottá válik és ezután gyakran már nem lehet bírni vele. Egy új kutatásban a tudósok most többek között azt vizsgálták, hogy egy kutyának vajon hányszor kell hallania egy kifejezést ahhoz, hogy jelentést társítson hozzá.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.