Hogyan gyorsítható fel a főzés a hétköznapok során?

Senki sem szeret órákat tölteni a konyhában a vacsora és a másnapi ebéd elkészítésével. Főleg nem munka után, fáradtan. Szerencsére nem is kell, mindössze ezt az egyszerű tippet kell ellesnünk, hogy megkönnyítsük az életünket. Így minimalizálhatjuk az előkészítési időt – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 10. 10:12
Nem mindegy menny időt töltünk el a konyhában Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégék általában nyugodtabban telnek, mint a hétköznapok, több a szabadidőnk is. Ezeken a napokon érdemes rászánni mondjuk egy órát arra, hogy felkészüljünk a következő hétre főzés terén – már, ami a menüt illeti.

Nem mindegy mennyi időt töltünk el a főzés fáradalmaival a konyhában
Fotó: Pexels

Ha előre megtervezzük, a hétvégén már elő is készülhetünk rá. Hogyan? Nagyon egyszerű. Készítsük elő a szükséges alapanyagokat, zöldségeket, gombát, adott esetben gyümölcsöket és húst. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel őket,

majd tegyük egy fagyasztótasakba.

Arra persze figyeljünk, hogy a húst és a zöldségeket inkább tegyük külön-külön tasakokba. A zöldségek mehetnek nyugodtan egybe.

írjuk rá, melyik tasakban minek az alapanyagai vannak, majd tegyük a fagyasztóba. így legközelebb csak elő kell kapnunk onnan, és már mehet is a serpenyőbe.

Nemcsak időt spórolunk magunknak a hétköznapok során, de boltba sem kell mennünk és a zöldségek sem mennek kárba a hűtőben, ha netán elfeledkezünk róluk.

Zseniális praktika!

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Konyhai praktika: így lesz újra friss a brokkoli

Persze nem volt fogyaszthatatlan, felhasználhattam volna így is, ám a kérdés szöget ütött a fejembe. Végül addig-addig keresgéltem, hogy rábukkantam egy nagyon egyszerű trükkre,

amely minden zöldségnél működik.

Mit kell tennünk?

Tisztítsuk meg a brokkoli alsó részét, majd tegyük egy pohár vízbe és úgy a hűtőbe. Hagyjuk ott néhány órát, majd nézzük meg az eredményt. Ezt a trükköt egy TikTok videóban is bemutatták, ott egy már sárguló brokkolit tett egy nő egy pohár vízbe.

Miután berakta a hűtőbe, és később visszanézett, a brokkoli újra szép zöld volt. A videóját több mint 300.000-ren látták, és el voltak ájulva tőle.

Tovább

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.