Milyen cipő a sneaker és milyen stílussal viseljük?

Első pillantásra az ember azt gondolná: a sneaker egy sportcipő. Ennél viszont jóval többről van szó.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 02. 21. 13:39
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma már egy életérzésről beszélünk a sneaker típus kapcsán. Nézzük meg kicsit jobban, mit is takar ez az évek óta töretlenül uralkodó trend – írja a diétaésfitnesz.hu.

TÖRTÉNELEM ÉS KULTÚRA

Akármilyen hihetetlennek tűnik, a sneakerek már az 1800-as évek vége óta a piacon vannak, persze nem a mostani formájukban. Sportcipőként, strandcipőként kerültek a köztudatba, hogy aztán a vulkáni gumiból készült talpukkal. Kényelmes és jól szellőző textil anyagukkal igazi közönségkedvenccé váljanak. A kényelmes és könnyű viselet hamar belopta magát az emberek szívébe. Ma pedig már ott tartunk, hogy a legnagyobb gyártók versenyeznek a különféle formájú, színű, anyagú cipőikkel, hogy a sneakerheadek felfigyeljenek rájuk. Egy egész városi kultúra épült a cipők köré, amiben persze akadnak igazi klasszikusok, amik nem hiányozhatnak egyetlen gyűjtő szekrényéből sem. Arról nem is szólva, hogy ez az utcai divat megfordította a trendeket, és kreativitásával, sokszínűségével egészen a kifutókig jutott, ahol a nagy divatházak tervezői a modelleket ezekben a sportcipőkben vonultatják fel.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

MIÉRT ILYEN NÉPSZERŰ?

A sneaker kényelmes viselet, ami ma már utcai divatként éppen annyira jelen van, mint a sportéletben. A töretlen sikere annak köszönhető, hogy mindenki talál a saját ízlésének megfelelőt, hiszen a variációk száma szinte végtelen, ahogy arról mi is meggyőződhetünk az answer.hu kínálatában. A különféle talpvastagságok mellett a legváltozatosabb felső borításokkal, apró egyedi részletekkel, színekkel találkozhatunk, sportosabb, elegánsabb variációban. A divatos megjelenés elengedhetetlen kelléke, ami ráadásul egész nap kényelmes. Kell ennél több?

NEM ELÉG, HOGY DIVATOS, MÉG EGÉSZSÉGES IS?!

Ha az eddigi érdemei nem lettek volna elég meggyőzőek, arra is érdemes gondolnunk, hogy a trendek néha milyen kényelmetlenségekkel járnak. A sneaker viszont nem csak vagány és lezser, egészségesen is tartja lábunkat, így nem számít, hogy az irodába vagy a kosárpályára vesszük fel, a lábunk hálás lesz érte.

MIVEL LEHET VISELNI?

A sneaker titka a fentiek mellett, hogy nagyon sokoldalú, nem csak a cipők formája, hanem a kombinálhatósága terén is. Alig tudunk olyan alkalmat mondani, amikor mellőznünk kellene kedvenc sportcipőnket. Egy üzleti megbeszélés, egy laza sörözős este a srácokkal, egy fontos randevú, vagy akár egy átlagos hétköznap, mindenhol megállja a helyét a sneaker. Stílusunk, személyiségünk kifejezésének egyik kiváló eszköze a megjelenésünk, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy mit kombinálunk mivel. Létezik 3 ruhadarab, amely nem hiányozhat egy férfi ruhatárából, és ezek mellett a sportcipő az, amiknek minden férfinak helyet kellene találnia a szekrényében. Ha a sportos megjelenésre szavazunk, egy aktív naphoz a kapucnis pulóver és egy kényelmes télikabát tökéletes kombináció lesz egy farmerrel, amihez már csak a kedvenc sportcipőnk kell. Elegánsabb összeállításkor sem kell lemondanunk a sneaker előnyeiről, egy szövetkabáttal igazi metropolita külsőt kölcsönöz nekünk.

Az eredeti cikk a sneaker cipők kapcsán elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

Korábbi cikkünkben egy lakásdekorációs stílusról írtunk, melynek során a japán tájképi kertészkedés fiatal ágának művelői üvegben alkotnak természetesebb világot. Japán akvakertészet otthon: így neveljünk wabi kusát!

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.