Deszkáspálya építése a tét az olimpián

Ha jól szerepelnek a tokiói játékokon, München után Bejrútban is fedett deszkapályát építtetne a Németországban élő libanoni testvérpár, hogy bizonyítsák az eredményes felkészülés létjogosultságát – írja a Csupasport.

Forrás: csupasport.hu2021. 03. 12. 16:07
null
Végre olimpiai játék válik a gördeszkázásból Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatalosan 2020-as, jó esetben az idén megrendezendő tokiói olimpián öt új sportág mutatkozhat be, a sportmászás, a hullámlovaglás, a karate és a visszatérő baseball/softball mellett a fiatalok körében évtizedek óta hatalmas népszerűségnek örvendő gördeszkázás. Nagy problémát jelent azonban, hogy sok nagyvárosban még mindig nincsen fedett pálya, márpedig ez elengedhetetlen lenne, hogy a leendő versenyzők felkészülhessenek a játékokra.

Sokáig hasonló volt a helyzet Münchenben is, csakhogy egy ott született libanoni testvérpár, Pacel és Ali Khachab gondolt egyet, és közösségi finanszírozásból építtetett egy fedett deszkapályát a bajor fővárosban. A tervek szerint áprilisban nyílik meg, de nem állnak meg ennyinél, mernek még nagyobbat álmodni.

Végre olimpiai játék válik a gördeszkázásból
Fotó: unsplash

A cél, hogy ha sikeresen szerepelnek az olimpián, hazájukban, Libanonban, lehetőleg Bejrútban is építtetnek egy fedett pályát, hogy az ottani deszkásoknak is több lehetőségük legyen edzeni és felkészülni.

A teljes cikk ITT érhető el.

Kínai vakcinával oltanák be a tokiói olimpián indulókat

A Kínai Olimpiai Bizottság koronavírus elleni oltóanyagot ajánlott fel azoknak a sportolóknak, akik szerepelnek az idei tokiói nyári és a jövő évi pekingi téli olimpián, illetve paralimpián – jelentette be csütörtökön a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, amely így kínai vakcinával tenné védetté a sportolókat.

– A NOB nemes felajánlást kapott a Kínai Olimpiai Bizottságtól, hogy vakcinákat adhassunk a következő két olimpián szereplőknek – mondta Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerdán újraválasztott elnöke. Hozzátette: a kínaiak készen állnak, hogy a NOB-bal együttműködve eljuttassák a kínai vakcinákat az országoknak, és minden egyes adag után további kettőt vásárol majd a NOB az érintett ország lakosságának.

A cikk ITT olvasható tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.