A helyesen kiválasztott, tápanyagokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerek jótékony hatással vannak az egész szervezetre. Érdemes a következőket bőségesen fogyasztani a tavaszi fáradtság idején.

Földrengés volt Magyarországon
A helyesen kiválasztott, tápanyagokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerek jótékony hatással vannak az egész szervezetre. Érdemes a következőket bőségesen fogyasztani a tavaszi fáradtság idején.
A pinto bab tápanyagban gazdag, többek között biztosítja az ajánlott napi B1-vitamin mennyiségének közel harmadát. A B1 nélkülözhetetlen vitamin, ez segít az ételt energiává alakítani a szervezetben.
A csicseriborsó tele van fehérjével, rosttal és B9-vitaminnal, aminek köszönhetően garantált az egész napos energia.
A tojás egy rendkívül sokoldalú és tápanyagban gazdag alapanyagunk. Ha ezzel indítjuk a napot, megállíthatatlanok leszünk.
Az édesburgonya szénhidrát-, illetve C- és A-vitamin-tartalmának köszönhetően segít a fáradtság leküzdésében.
Próbáljuk meg beépíteni az étrendünkbe a dióféléket, mint a mandulát, a mogyorót, a kesudiót, a pekándiót, a diót, vagy a magvakat, mint a napraforgó-, a tök és a chiamag. Elsősorban a sózatlan változatok fogyasztása ajánlott.
A friss zöldségek fogyasztása elengedhetetlen ebben az időszakban, hiszen rengeteg tápanyagot vihetünk be a testünkbe általuk. Persze ehetjük őket főve vagy sülve is, ám mindig legyen mellette friss, nyers saláta.
A víz az egészséges táplálkozás egyik kulcseleme. Nyugodtan facsarjunk bele citromot vagy narancsot, esetleg dobjuk fel uborkával ízlés szerint.
Az avokádó egészséges zsírjai szintén hozzájárulnak a jobb közérzethez. Ráadásul rostot és E-vitamint is tartalmaz, ezért olyan kiváló alapanyag.
A citrusfélék tele vannak C-vitaminnal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. A C-vitaminban gazdag gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása elengedhetetlen ebben az időszakban.
A spenót gazdag vasban, kalciumban, valamint A- és C-vitaminban. Nemcsak az agyra van jótékony hatással, de egy univerzális eszköznek is számít a tavaszi fáradtság kezelésében.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Ez a zöldségfélék elkészítésének leginkább alulértékelt módja
A gőzölés, párolás nagyszerű módja a zöldségek elkészítésének. Csak fel kell tenni egy kis vizet forrni, és már hozhatjuk is a hűtőből a zöldségeket. A legjobb, ha alkalmazkodunk a szezonhoz, így télen
például sárgarépát, brokkolit, téli tököt vagy zöld leveles zöldségeket párolhatunk vízgőz fölött.
Nyáron isteni a párolt zöldségsaláta cukkiniből, csemegekukoricából, répából, borsóból, japán fehérrépából és babból.
A keményebb zöldségeket vágjuk vékony szeletekre, hogy hamarabb megpárolódjanak, ám a hüvelyesekkel és a lágyabb zöldségekkel nem kell annyit foglalkozni.
Sőt, nemcsak vízgőz fölött lehet megpárolni őket! Víz helyett használhatunk zöldség- vagy húsleves alaplevet.
Földrengés volt Magyarországon
Mutatjuk, hol csap le hamarosan az országba érkező jégeső + videó
Óriási boldogsággal jelentették be Krausz Gáborék: hárman vannak!
Olyat üzent Szijjártó Péter az ukrán külügynek, hogy azt nem teszik zsebre
„Nem maradt ereje" - Édesanyja elárulta, betegséggel küzdött a magyar olimpiai bajnok
Orbán Viktor reagált Manfred Weber elképesztő kirohanására
Brüsszel nem meri megkérdezni saját polgárait
Ezek a legjobb ételek zsírmáj ellen, rendszeres fogyasztásukkal visszafordítható az elváltozás
Robbanásszerű a zivatarképződés a szomszédban, mutatjuk, milyen hatással lesz ez a következő napok időjárására
Elárulta Szijjártó Péter, hogyan fizet hazánk az orosz gázért
Sikertelen tudósok próbálják kisajátítani a Magyar Tudományos Akadémiát
Spermadonor is volt otthon a terrorizmussal vádolt norvég férfi
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.