A helyesen kiválasztott, tápanyagokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerek jótékony hatással vannak az egész szervezetre. Érdemes a következőket bőségesen fogyasztani a tavaszi fáradtság idején.
A pinto bab tápanyagban gazdag, többek között biztosítja az ajánlott napi B1-vitamin mennyiségének közel harmadát. A B1 nélkülözhetetlen vitamin, ez segít az ételt energiává alakítani a szervezetben.
A csicseriborsó tele van fehérjével, rosttal és B9-vitaminnal, aminek köszönhetően garantált az egész napos energia.
A tojás egy rendkívül sokoldalú és tápanyagban gazdag alapanyagunk. Ha ezzel indítjuk a napot, megállíthatatlanok leszünk.
Az édesburgonya szénhidrát-, illetve C- és A-vitamin-tartalmának köszönhetően segít a fáradtság leküzdésében.

Fotó: Pexels
Próbáljuk meg beépíteni az étrendünkbe a dióféléket, mint a mandulát, a mogyorót, a kesudiót, a pekándiót, a diót, vagy a magvakat, mint a napraforgó-, a tök és a chiamag. Elsősorban a sózatlan változatok fogyasztása ajánlott.
A friss zöldségek fogyasztása elengedhetetlen ebben az időszakban, hiszen rengeteg tápanyagot vihetünk be a testünkbe általuk. Persze ehetjük őket főve vagy sülve is, ám mindig legyen mellette friss, nyers saláta.
A víz az egészséges táplálkozás egyik kulcseleme. Nyugodtan facsarjunk bele citromot vagy narancsot, esetleg dobjuk fel uborkával ízlés szerint.

Fotó: Pexels
Az avokádó egészséges zsírjai szintén hozzájárulnak a jobb közérzethez. Ráadásul rostot és E-vitamint is tartalmaz, ezért olyan kiváló alapanyag.
A citrusfélék tele vannak C-vitaminnal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. A C-vitaminban gazdag gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása elengedhetetlen ebben az időszakban.
A spenót gazdag vasban, kalciumban, valamint A- és C-vitaminban. Nemcsak az agyra van jótékony hatással, de egy univerzális eszköznek is számít a tavaszi fáradtság kezelésében.

Fotó: Pexels
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Ez a zöldségfélék elkészítésének leginkább alulértékelt módja
A gőzölés, párolás nagyszerű módja a zöldségek elkészítésének. Csak fel kell tenni egy kis vizet forrni, és már hozhatjuk is a hűtőből a zöldségeket. A legjobb, ha alkalmazkodunk a szezonhoz, így télen
például sárgarépát, brokkolit, téli tököt vagy zöld leveles zöldségeket párolhatunk vízgőz fölött.
Nyáron isteni a párolt zöldségsaláta cukkiniből, csemegekukoricából, répából, borsóból, japán fehérrépából és babból.
A keményebb zöldségeket vágjuk vékony szeletekre, hogy hamarabb megpárolódjanak, ám a hüvelyesekkel és a lágyabb zöldségekkel nem kell annyit foglalkozni.
Sőt, nemcsak vízgőz fölött lehet megpárolni őket! Víz helyett használhatunk zöldség- vagy húsleves alaplevet.