Megdőlt a jég alatti szabadmerülés világrekordja

Johanna Nordblad 2 percet és 42 másodpercet töltött a 2 Celsius-fokos vízben az észak-finnországi havas vadonban.

Forrás: MTI2021. 03. 20. 18:22
null
Johanna Nordblad ezúttal majdnem 3 percet töltött a jeges vízben Forrás: Youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A finn Johanna Nordblad megdöntötte a jég alatti szabadmerülés világrekordját: 103 métert úszott a jég alatt rövid búvárruhában, lábuszony nélkül.

A 45 éves Nordblad 2 percet és 42 másodpercet töltött a 2 Celsius-fokos vízben csütörtökön az észak-finnországi Hossa havas vadonjában. Hat évvel ezelőtt Nordblad volt az első nő, aki 50 méternél nagyobb távot tett meg a jég alatt.

„A koronavírus miatt minden uszoda zárva van, ezért nem igazán tudok rendszeresen edzeni, úgyhogy ezúttal sokkal idegesebb voltam a merülés előtt”

– nyilatkozta Nordblad.

Johanna Nordblad ezúttal majdnem 3 percet töltött a jeges vízben
Fotó: Youtube (képernyőfotó)

A jég alatti rekordok jegyzése korábban a Guinness Rekordok Könyvéhez tartozott és nem sok szabály vonatkozott rá, a közelmúltban azonban átkerült a búvársportok világszervezetéhez (CMAS).

A guinnesses időszakban a leghosszabb – búvárruhában, lábuszonyok nélkül végrehajtott – jég alatti úszás rekordja 102,7 méter volt, amelyet idén március 6-án állított fel az orosz Jekatyerina Nyekraszova.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.