időjárás 30°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo

Tizennégymillió euróért kelt el Vincent van Gogh egyik festménye

Forrás: MTI
2021.03.29. 13:13
Tizennégymillió euróért kelt el Vincent van Gogh egyik festménye

Tizennégymillió euróért vásárolták meg a Sotheby's csütörtöki online árverésén Vincent van Gogh párizsi utcaképet ábrázoló festményét, amely több mint egy évszázadon át egy francia család magángyűjteményében volt.

A műalkotás értékét eredetileg 5-8 millió euróra becsülték az aukciósház szakértői.

Tizennégymillió euróért kelt el Vincent van Gogh egy párizsi utcaképet ábrázoló festménye
Fotó: Reuters

A festmény egy férfit és egy nőt ábrázol, akik kart karba öltve sétálnak el egy rozoga kerítés előtt, a háttérben egy szélmalom látható. A festmény része Van Gogh a párizsi negyedről, a Montmartre-ról készült sorozatának. Az alkotást 1887-ben készítette, amikor testvérénél, Theónál lakott a francia fővárosban.

A Sotheby's szerint a festmény látható volt korábban már katalógusokban, a nyilvánosság előtt azonban még sohasem mutatták be. Van Gogh montmartre-i periódusából nagyon kevés alkotás van magántulajdonban.

Félmillió dollárért kelt el a világ első virtuális háza + videó

Több mint félmillió dollárért (154 millió forintért) kelt a napokban a világ első nem helyettesíthető tokenként (NFT) kínált háza – adta hírül szerdán a CNN.

A Mars Ház új tulajdonosa 288 ethereumot – nagyjából 515 ezer dollárt – fizetett a múlt héten Krista Kim digitális művésznek a csupán virtuálisan létező ingatlanért.

A kriptopénzért kapott 3D-s fájlokat a vásárló feltöltheti a „metaverzumba”, ahol online alteregójukon (avatár) keresztül „élhetnek” a felhasználók.

Tovább...

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.