Miért kell tésztát enni, ha sportolunk?
Az elmúlt években divatos étrendek szerint a magas fehérjetartalmú, egészséges zsírokat és kevés szénhidrátot tartalmazó ételeket javallott fogyasztani. Pedig a szénhidrátok elhagyása kifejezetten káros lehet a sportolóknak.
Szénhidrátokra, mint például gyümölcsre, zöldségre, kenyérfélékre, tésztára, szüksége van a szervezetünknek, ha sportolunk. A szénhidrát elengedhetetlen ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsunk. Persze jó minőségű szénhidrátot kell fogyasztani. Durumtésztát vagy teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát, pékárut.
A szénhidrát a szervezet fő üzemanyagforrása
Amikor kenyeret, tésztát vagy más szénhidrátot eszünk, ezeket a szervezet lebontja, és nagy részük glükózzá alakul. A glükóz a szervezet elsődleges „üzemanyagforrása”, így ha nem kap belőle elegendőt, nem lesz energiánk az edzésekhez.
Tovább...