Életrajzi film készül Marvin Gaye soulénekesről

Az amerikai fővárosból, Washingtonból származó Gaye a „soul hercegeként” vonult be a zenetörténelembe.

Forrás: MTI2021. 06. 18. 16:30
null
Életrajzi filmet készít Marvin Gaye legendás soulénekesről a Warner Bros. Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életrajzi filmet készít Marvin Gaye legendás soulénekesről a Warner Bros., Dr. Dre amerikai rapper producerként működik közre – közölte a Variety és a Deadline.com.

A What's Going On című film rendezője Allen Hughes lesz, a forgatási munkálatok a tervek szerint 2022-ben kezdődnek. A főszereplőt még keresik az alkotók.

Az énekes hagyatékát kezelők beleegyeztek, hogy Marvin Gaye dalait felhasználják a filmben. Eddig a filmesek, akik korábban hasonló projektbe kezdtek volna, mint például Cameron Crowe, F. Gary Gray és az énekes Lenny Kravitz, eddig mind a család ellenállásába ütköztek.

Életrajzi filmet készít Marvin Gaye legendás soulénekesről a Warner Bros.
Fotó: Flickr

Az amerikai fővárosból, Washingtonból származó Gaye a „soul hercegeként” vonult be a zenetörténelembe. Olyan dalokkal vált világszerte ismertté, mint az I Heard it Through the Grapevine, az Ain't No Mountain High Enough, vagy a vietnami háború elleni tiltakozásul született What's Going On. Sexual Healing című daláért két Grammy-díjat kapott.

Gaye éveken át küzdött alkohol- és drogproblémákkal, és gyakran került heves, erőszakos összetűzésbe az apjával. 1984-ben, egy nappal 45. születésnapja előtt egy vita hevében az apja ölte meg két lövéssel.

A Beatlesről készített dokumentumfilmet A gyűrűk ura rendezője

A Beatlesről készített dokumentumfilmet Peter Jackson, A gyűrűk ura rendezője. A The Beatles: Get Back című film november végén jelenik meg a Disney-nél – közölte a streamingszolgáltató.

A tervek szerint az alkotást nem mozifilm formájában, hanem három, egyenként kétórás részben mutatják be. Korábban Jackson augusztusi mozipremierről beszélt.

„Több mint hat órán át olyan intim közelségből ismerjük meg a Beatlest, ahogyan az korábban elképzelhetetlen volt” – mondta az Oscar-díjas rendező.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.